Україна і світ

ЗСУ просунулися на Курщині та біля Торецька на Донеччині – ISW

Фото: Генштаб ЗСУ

Українські захисники просунулися в Курській області РФ та в Донецькій області, зокрема поблизу міст Торецьк та Покровськ. 

Про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW).

ЗСУ просунулися в Курській області  

За даними ISW, нещодавно українські воїни просунулися на південний схід від Коренево в межах ключового українського плацдарму в Курській області на тлі триваючих російських атак в цьому районі 24 жовтня. 

Геолокаційні кадри, опубліковані 24 жовтня, вказують на те, що українські захисники нещодавно просунулися вздовж річки Снагость на північ від Дарино і, ймовірно, утримують позиції в Дар’їно і Миколаєво-Дар’їно (обидва – на південний схід від Коренево).

Водночас російський блогер стверджував, що російські армійці нібито просунулися в районі між Шептуківкою і Хитрівкою (обидва на схід від Коренево) і на захід від Товстого Лугу (на південь від Коренево) в напрямку Зеленого Шляху (на південний схід від Коренево). 

Однак експерти Інституту вивчення війни не знайшла підтвердження цьому твердженню.  

Водночас російські блогери стверджують, що війська РФ контролюють західну половину Новоіванівки (на південний схід від Коренево), а українські війська діють на східних околицях населеного пункту. 

Своєю чергою, російські джерела, зокрема й Міністерство оборони Росії, стверджують, що українські воїни атакували на південний схід від Коренево в районі Дар’їно, Обухівки, Нижнього Клину, Любимівки, Зеленого Шляху та Новоіванівки, а також на південь від Суджі в районі Плехового.

В ISW зазначили, що українська бригада, що діє на Курському напрямку, повідомила 24 жовтня, що українські війська знищили російський зенітно-ракетний комплекс Стріла-10.

Фото: ISW

ЗСУ просунулися поблизу Торецька та Покровська

За інформацією ISW, нещодавно українські військові відновили тактичні позиції в центрі Торецька на тлі продовження російських атак у населеному пункті та навколо нього 24 жовтня.  

На геолокаційних кадрах, опублікованих 22 і 23 жовтня, видно, що українські війська діють уздовж вулиці Дзержинського в центрі Торецька, де раніше експерти ISW спостерігала просування російських окупантів. 

На думку аналітиків, це вказує на те, що військові ЗСУ нещодавно відновили втрачені позиції в цьому районі. 

Російське джерело стверджувало, що окупаційні війська просунулися в південній Щербинівці (на захід від Торецька), проте в ISW не бачили візуальних доказів, які б підтверджували цю інформацію. 

Зазначається, що 23 і 24 жовтня російські загарбники продовжували наступати в Торецьку і на південний захід від Торецька в районі Неліпівки. 

Крім того, за даними ISW, нещодавно ЗСУ здійснили успішну контратаку на північний схід від Селидового на тлі продовження російських штурмів на схід і південний схід від Покровська 24 жовтня. 

Геолокаційні кадри, опубліковані 23 і 24 жовтня, показують українську механізовану контратаку поблизу Новогродівської шахти № 1/3 (на північний схід від Селидового і на південний схід від Покровська).

Фото: ISW

Повномасштабна війна в Україні триває вже 975-ту добу.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

На інтерактивній карті бойових дій в Україні та карті повітряних тривог в Україні можна стежити за ситуацією в містах.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-10-25 09:39:46