Україна і світ

Солдати КНДР, які воюватимуть проти України, стануть легітимною ціллю – Кірбі

Фото: Getty Images

Якщо північнокорейські солдати братимуть участь у повномасштабній війні Росії проти України, вони стануть цілком легітимною ціллю для українських військових. 

Про це заявив координатор зі стратегічних комунікацій Ради національної безпеки США Джон Кірбі.

Кірбі про можливість участі військ КНДР у війні проти України 

За оцінками США, з початку до середини жовтня Північна Корея перекинула щонайменше 3 тисячі солдатів на схід Росії.

Відтак, ці солдати прибули на кораблі з району Вонсан у Північній Кореї до Владивостока, Росія. Потім північнокорейські військові попрямували далі до численних російських військових полігонів на сході Росії, де вони зараз проходять підготовку. 

Кірбі зазначив, що США наразі не знають, чи будуть ці солдати брати участь у бойових діях разом з російськими військовими. Проте, за його словами, така ймовірність є, і вона викликає занепокоєння. 

Представник Білого дому додав, що після завершення навчання військові КНДР можуть поїхати на захід Росії і там взяти участь у бойових діях проти українських військових.   

За його словами, США вже поінформували український уряд про своє розуміння цієї ситуації, і тісно консультуються з іншими союзниками, партнерами і країнами регіону щодо наслідків такого кроку і щодо того, як можна на нього відреагувати. 

Водночас Кірбі наголосив, що якщо північнокорейські військові долучаться до бойових дій в Україні на боці РФ, то вони стануть легітимною ціллю для української армії. 

– Якщо вони (військові КНДР, – Ред.) все ж таки відправляться воювати проти України, вони будуть справедливою ціллю. Вони будуть легітимною ціллю, і українські військові захищатимуться від північнокорейських солдатів так само як вони захищаються від російських армійців, – сказав Кірбі. 

А також додав, що ймовірність того, що північнокорейські солдати, які воюватимуть проти України, можуть бути вбитими і пораненими, є абсолютно реальною. 

Щодо ударів України американською зброєю вглиб Росії, то за словами Кірбі, на сьогодні немає жодних політичних рішень щодо зміни позиції щодо далекобійної зброї для України. 

– У підходах президента не відбулося жодних змін щодо того, що ми надаємо Україні та як вони це застосовують, – сказав Джон Кірбі.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Додамо, що нещодавно у НАТО вперше підтвердили, що війська КНДР справді розгорнулися на території РФ найімовірніше для участі у війні проти України.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-10-24 09:49:39