Україна і світ

Лікарня у Полтаві отримала мікроскоп з Японії, який врятував пацієнтів з онкопухлинами


Полтавська обласна клінічна лікарня імені М.В. Скліфосовського рятує пацієнтів з пухлинами головного мозку завдяки новітньому нейрохірургічному мікроскопу, переданому урядом Японії.

Нові можливості лікування 

Сучасний пристрій дозволяє лікарям проводити операції з максимальною точністю, він забезпечує 4K і 3D візуалізацію, 26-кратне збільшення без втрати якості зображення та можливість перегляду записів КТ та МРТ на великому екрані.

Це значно знижує навантаження на очі хірурга та покращує координацію роботи всієї операційної бригади.

— Хірург, асистент і анестезіолог бачать усе, що відбувається в рані, що значно покращує процес роботи, — зазначає завідувач нейрохірургічного відділення Михайло Тончев.

Завдяки новому обладнанню лікарі здатні без ризику і набагато швидше виконувати складні операції, що безпосередньо впливає на якість лікування пацієнтів.

Команди медиків, які пройшли спеціалізоване навчання, вдячні уряду Японії за можливість рятувати ще більше життів.

Японія-Україна: міжнародна співпраця

Крім того, в рамках грантової угоди уряд Японії передасть українським медзакладам сучасне обладнання загальною вартістю $30 млн.

На сьогодні вже доставлено дев’ять апаратів МРТ, один комп’ютерний томограф та два нейрохірургічні мікроскопи загальною вартістю понад $21 млн.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Фото: МОЗ України

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-10-22 10:58:35