Україна і світ

Які напої пити, щоб підвищити імунітет: поради та рецепти


Які напої пити, щоб підвищити імунітет – трав’яні чаї та настої, зроблені з природних інгредієнтів. Вони допомагають підтримати організм і запобігти хворобам.

Особливо актуальними це стає восени та взимку, коли імунітет потребує додаткової підтримки. Отже, напої для імунітету, поради та багато іншого цікавого та корисного – читайте в матеріалі.

Які напої пити, щоб підвищити імунітет

Трав’яні чаї – це дар природи. Їх можна легко приготувати вдома, використовуючи доступні трави, ягоди та суцвіття. Вони не лише зміцнюють імунітет, покращують загальний стан, а й допомагають запобігти багатьом захворюванням.

  • Чай із женьшенем. Женьшень – потужний природний стимулятор, що підвищує імунітет і допомагає боротися зі стресом. Для приготування чаю з женьшенем вам знадобиться сухий корінь цієї рослини. Залийте 1 ч. л. порошку окропом (у пропорції 1:10), дайте настоятися 15 хвилин і процідіть. Пийте по 1 ст. л. три рази на день, бажано за 20-30 хвилин до їди.
  • Чай із лимонником китайським. Цей чай зміцнює імунітет, покращує настрій та підвищує активність. Його можна приготувати з листя рослини або використовувати готову настоянку, яку додають у чай або п’ють по 20-30 крапель на день натщесерце.
  • Чай з ехінацеєю. Ехінацея відома своїми властивостями зміцнення організму. Чай допоможе стимулювати імунну систему та знизить ризик захворіти на вірусні інфекції. Пийте його двічі на день під час сезонних застуд.
  • Чай з елеутерококом. Якщо ви відчуваєте перевтому чи загальну слабкість, чай із додаванням елеутерококу допоможе відновити сили та покращити тонус. Екстракт цієї рослини часто використовують для профілактики застуд та підвищення витривалості.

Популярні напої для імунітету

  • Малиновий чай з липою. Поєднання малини та липи – ідеальний спосіб зміцнити імунітет і полегшити симптоми застуди. Заваріть сухі квітки липи та додайте до них ягоди малини.
  • Ромашковий чай. Ромашка не лише заспокоює, а й має протизапальні властивості. Цей чай можна пити ввечері, щоб розслабитися та підтримати імунітет.
  • Чай із шипшини. Шипшина багата на вітамін С, що робить її чудовим засобом для профілактики застуд. Для приготування настою залийте 2-3 ст. л. сухих плодів окропом і дайте настоятися протягом ночі.

Завдяки простим рецептам і правильним інгредієнтам, ви зможете підтримати свій організм у холодну пору року та зберегти здоров’я на довгий час.

Малиновий чай з липою

Які напої пити, щоб підвищити імунітет: поради та рецепти

Інгредієнти:

  • сухі квітки липи – 1 ст. л.
  • ягоди малині сухі – 1 ст. л.
  • окріп – 400 мл

Приготування:

  1. Заваріть квітки липи та сухі ягоди малини окропом.
  2. Дайте настоятися 30 хвилин під кришкою.
  3. Процідіть і насолоджуйтеся теплим напоєм.

Кожна рослина має свої особливості й може мати протипоказання. Наприклад, деякі трави можуть бути несумісними з певними станами здоров’я чи медикаментами. Тому перед вживанням трав’яних чаїв, особливо якщо йдеться про лікувальні збори або тривале вживання, важливо проконсультуватися з лікарем. Це особливо стосується дітей, вагітних жінок та людей із хронічними захворюваннями. Лікар допоможе підібрати оптимальний варіант, враховуючи всі особливості вашого здоров’я.

Джерело: bsmu.edu.ua

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Фото: Midjourney, ліцензія Сreative Commons 4.0.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-10-22 13:11:51