Україна і світ

Як правильно заморозити броколі в домашніх умовах: корисні поради


Броколі — це справжнє джерело вітамінів та мікроелементів, які хочеться зберегти на зиму.

Капуста славиться високим вмістом вітаміну C, К, А (ретинол). У ній багато вітамінів групи B, кальцію, магнію, заліза. Овоч має потужну антиоксиданту дію, зміцнює імунітет, сприяє покращенню обміну речовин та відновленню тканин.

Щоби ласувати броколі не тільки в сезон, а й у холодну пору року, його необхідно правильно зберігати. Зробити це можна за допомогою заморозки. Це найкращий спосіб забезпечити себе корисним овочем взимку.

У цій статті ви дізнаєтеся, як заморозити броколі в домашніх умовах, щоб зберегти максимальну користь та свіжість продукту. Читайте про основні способи та правила заморозки броколі — у матеріалі Факти ICTV.Life.

Заморожування броколі на зиму: основні етапи

Правильне заморожування броколі на зиму дасть змогу зберегти всі корисні властивості, смак та структуру. До того ж так капусту дуже зручно використовувати для приготування улюблених страв.

Заморожування овоча на зиму поєднує декілька етапів.

  • Вибір овочів

Для заморожування варто використовувати лише якісні овочі. Якщо до зовнішнього вигляду є питання — від використання краще відмовитись.

Качани капусти мають бути:

  1. пружними;
  2. без вм’ятин та темних плям;
  3. без ознак псування;
  4. без жовтизни.

Термін зберігання якісно підібраної капусти може становити 12 місяців, але фахівці радять використовувати протягом шести місяців.

  • Підготовка до заморозки

Перед тим, як заморозити броколі на зиму, важливо правильно її підготувати.

Для цього дотримуйтесь наступних кроків:

  • Ретельно промийте броколі під проточною водою. Помістіть у солону воду приблизно на пів години. Це дасть змогу позбутися комах.
  • Після замочування овоч необхідно ще раз промити під проточною водою.
  • Розділіть суцвіття капусти на невеликі частини, видаліть всі тверді частини та листя, так буде зручніше зберігати та використовувати овоч.
  • Щоб зберегти яскравий колір та корисні властивості, броколі рекомендується бланшувати. Для цього опустіть суцвіття у киплячу воду на три хвилини, а потім одразу перенесіть їх у крижану воду на 3-5 хвилин для зупинки процесу приготування.
  • Після бланшування покладіть броколі на рушник та дайте добре просушитися.

Все, овочі готові — переходимо до заморозки.

як заморозити броколі на зиму

Фото: pexels

Як правильно заморозити броколі на зиму

Після підготовки овочів переходимо до етапу заморозки.

Ось кілька порад, як правильно заморозити броколі:

  • Розкладіть бланшовані суцвіття броколі на рушнику або таці в один шар й помістіть у морозильник орієнтовно на дві години. Це допоможе уникнути злипання шматочків.
  • Перекладіть попередньо заморожену броколі у герметичні пакети або контейнери. Видавіть зайве повітря з пакетів, щоб запобігти утворенню льоду.
  • Покладіть у морозильну камеру для подальшого зберігання.

Для заморозки броколі в домашніх умовах використовуйте герметичні пакети із застібкою або спеціальні контейнери для заморозки, щоб уникнути проникнення вологи та запахів. Також для економії місця у морозильнику можна використовувати вакуумні пакети.

Тепер ви знаєте, як заморозити броколі на зиму в домашніх умовах, щоб забезпечити себе смачними та корисними овочами протягом усього року.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Це не складно — спробуйте та куштуйте корисні овочі із задоволенням.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-10-22 13:52:48