Україна і світ

Посилення ролі жінки у побудові майбутнього України: про що говоритимуть на 8-му УЖК

Майбутнє України, зміна державних політик і суспільної парадигми задля посилення жіночого лідерства, а також використання потенціалу жінок у відновленні держави – основні теми 8-го Українського жіночого конгресу, який відбудеться 5 листопада у Києві.

Про це розповіла співзасновниця УЖК, народна депутатка Марія Іонова.

8-й Український жіночий конгрес: головні теми дискусій

– Жінки – ключові агентки змін у здобутті перемоги та повоєнному відновленні України. Адже саме вони взяли на себе величезне навантаження та відповідальність за спільне майбутнє. Українки підхопили “класично чоловічі” задачі, управління державними процесами, бізнеси – цей внесок заслуговує поваги і має бути гідно оцінений, – вважає вона.

За її словами, під час заходу відбудеться презентація візії майбутнього України, де враховані різноманітні сфери функціонування держави та стратегічні напрямки розвитку, яких потрібно дотримуватися задля побудови української історії успіху.

– Європейська та євроатлантична інтеграція ставлять перед нами багато викликів. Жодна країна ЄС та НАТО не стикалася з таким масштабом проблем та руйнувань, які сьогодні маємо ми. Напрацьовуючи політики реформування держави, треба бути максимально ефективними, і посилення ролі жінок тут відіграє вирішальну роль. Адже це один з аспектів соціальної справедливості, інклюзивності та рівноправності у прийнятті рішень, – наголосила Іонова.

Під час 8-го УЖК також обговорюватиметься роль жінки у ЗСУ, адже Україна має рекордний відсоток жінок у війську, тисячі воюють безпосередньо на передовій.

– Питання кар’єрного росту для цих жінок є критичним. Багато років ми руйнуємо скляну стелю у війську, і я вірю, що настане день, коли українські військовослужбовиці стануть генералками і командувачками, – каже вона.

Нардепка зауважила, що зараз на кожній жінці лежить величезна відповідальність за майбутнє – підтримка економіки, вирішення демографічних проблем, замінне материнство, посттравматичне батьківство та повернення до життя в Україні попри бойові дії.

– Голос українок зараз звучить дуже гучно, тому важливо створити умови для розвитку їх потенціалу, – підсумувала співзасновниця Українського жіночого конгресу.

8-й УЖК відбудеться у Києві 5 листопада. Зареєструватися для участі в онлайн чи офлайн форматах можна за посиланням.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Фото: УЖК

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-10-21 14:06:38