Україна і світ

У НАТО вважають недоречною ідею замінити американський контингент в Європі українським

Фото: Генштаб ЗСУ

Президент України Володимир Зеленський у своєму Плані перемоги передбачив можливість дислокації українських підрозділів в Європі після війни якщо Сполучені Штати вирішать вивести чи скоротити свій військовий контингент. Президент Парламентської асамблеї НАТО Джеррі Конноллі називає це щедрою пропозицією.

Про це Джеррі Конноллі заявив в інтерв’ю Радіо Свобода.

Розміщення українського контингенту в Європі

За словами президента ПА НАТО, хоч пропозиція Володимира Зеленського дійсно є досить щедрою, проте зараз недоречною.

– Вона виглядає як політичний пас Дональду Трампу в разі, якщо би він виграв вибори. І для тих із нас, хто бореться за Україну в Конгресі США – нам не треба чути такого. США повинні бути в Європі, – зауважив Джеррі Конноллі.

На його думку, не треба заохочувати американський контингент полишати Європу – бо це не в інтересах України і не в інтересах союзників НАТО. Джеррі Конноллі вважає, що такий крок припав би до душі Володимиру Путіну.

– Бо ми – це засіб протидії і наша фізична присутність в Європі заспокоює партнерів. Це не означає, що ми не можемо робити певні зміни в нашій дислокації. Але ідея, що ми повністю виходимо з Європи, а українці щедро заміняють нас… – заявив Джеррі Конноллі.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Він ще раз наголосив, що розцінює пропозицію президента Володимира Зеленського як вияв щедрості, хоча сама ідея не є продуктивною, та ще шкодить.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-10-20 14:56:40