Україна і світ

Це не просто так відбувається: Зеленський пояснив, які результати дала Курська операція

Фото: Генштаб ЗСУ

Курська операція принесла Україні результат, поставивши під сумнів російські наративи про те, що наша країна нібито програє війну. План перемоги важливий для того, щоб змусити РФ сісти за стіл переговорів.

Про це заявив президент Володимир Зеленський в ефірі телемарафону Єдині новини. Він пояснив, яку мету мала Курська операція та як вона вплинула на пропаганду Росії.

Який результат дала Курська операція

– Формула миру і Саміт миру були запропоновані ще два роки тому. Це ж не просто наш шлях, як закінчити війну. Ми повинні розуміти кроки, як посилити дипломатію перед наступним Самітом миру. Цей План перемоги потрібен, щоб виключно посилити Україну. Це ж не просто так все відбувається, – пояснив президент.

За його словами, Україна та партнери мають наповнювати інформаційний ідеологічний простір, інакше це зроблять Російська Федерація та її союзники.

– Все це інформаційний ідеологічний простір. Якщо Україна або союзники його не наповнюють, то все буде заповнено пропозиціями РФ або її союзниками. Або навіть країнами, які не переймаються, що буде з Україною потім, бо ми дуже далекі одне від одних. Я навіть не про дистанцію, а про економіку і майбутнє.

Будь-яка дипломатична пасивність в цьому напрямку призведе до того, що Росія просто об’єднає держави навколо своїх ідей, які вони, як кулемет, через ті чи інші країни вистрілюють. Мені здається, що це дуже небезпечно, – вважає він.

Російські наративи тепер ставлять під сумнів

Президент звернув увагу, що багато країн об’єднаного Заходу розуміють, який тотальний вплив має російська інформаційна політика у світі, Глобальному півдні та Європі.

– Ви ж бачите, що відбувається з політикою Європи. З’являється вже стільки партій, які мають проросійський напрямок. Росія працює дуже сильно, лобіюючи політиків та інформаційні майданчики. І вони розуміють, що Україна бореться.

План перемоги сьогодні – це нова хвиля після Курської операції, яка зупинила Росію та їхню інформаційну політику, що вони перемагають. Вони запустили такий тренд. Курська операція зупинила цю хвилю. Знову пішла недовіра до інформації, яку розповсюджувала Росія, – зазначив глава держави.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Володимир Зеленський наголосив, що дуже важливо не тільки створити хвилю, а й отримати результати після неї.

– Курська операція принесла цей результат. В Україну знову вірять, поставили під сумнів наративи Росії, що ми програємо війну. А що ви пропонуєте? І знову такий шлях – План перемоги, щоб посилити нас і примусити Росію сісти за стіл переговорів з усіма партнерами або деякими представниками на Саміті миру.

Якщо розділені Європа та світ, то Росія не буде ні про що домовлятися, бо вона хоче це робити ультиматумом. Нічого не змінилося в цій системі координат. План перемоги дуже важливий і для цього також, – пояснив президент.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-10-18 18:21:04