Україна і світ

Коли українці отримають перші виплати Національного кешбеку та умови – Мінекономіки

Фото: Depositphotos

Цього року з 22 по 31 жовтня за програмою Національний кешбек понад 646 тис. українців отримають першу виплату. Загальна сума за всі покупки у вересні становить 37,2 млн грн.

Про це інформує Міністерство економіки України.

– З 22 по 31 жовтня українці отримають першу виплату Національного кешбеку. 646 378 українцям держава перерахує сумарно 37,2 млн грн, накопичені за покупки у вересні, – зазначається у відомстві.

Гроші отримають ті громадяни, які купляли товари українських виробників і накопичили за перший місяць осені кешбек понад 2 грн.

Національний кешбек: хто зможе отримати за вересень

Для того, щоб отримати кошти за програмою Національний кешбек потрібно активувати картки для виплат у Дії. Тим, хто цього не зробив у жовтні, а таких покупців станом на кінець вересня понад 300 тис., кошти надійдуть у листопаді.

– Хто не активував в Дії свою картку для виплат, а таких споживачів понад 300 тис. станом на кінець вересня, має це зробити. Кошти нікуди не зникнуть, будуть виплачені в листопаді.

Витратити ці кошти можна зокрема на комунальні послуги. Це особливо актуальне питання у період опалювального сезону. Крім того, ці кошти можна витратити на благодійність, задонатити на ЗСУ, придбати військові облігації, чи витратити на послуги (комунальні, медичні, транспорт та інші, – Ред.), – зазначила перша віцепрем’єр-міністерка – міністерка економіки України Юлія Свириденко.

Виплата кешбеку відбувається щомісячно, зі 20 числа наступного місяця за попередній.

Оподатковувати кешбек не планують.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

До речі, раніше Факти ICTV писали, як оформити картку для отримання виплат у рамках програми Національний кешбек і що для цього необхідно.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-10-18 17:14:52