Україна і світ

Війна в Україні може завершитись у 2025 році, якщо реалізувати план перемоги – Грем

Фото: Getty Images

Сенатор США від Республіканської партії Ліндсі Грем закликав американського президента Джо Байдена надати дозвіл Україні щодо ударів вглиб території РФ західним озброєнням, оскільки таким чином можна буде змусити російського диктатора Володимира Путіна сісти за стіл переговорів.

Про це Грем заявив журналістам за результатами зустрічі із президентом України Володимиром Зеленським.

План перемоги України може завершити війну у 2025 році – Грем

– Президент Зеленський заявляє, що хоче закінчити цю війну через переговори. Єдиний спосіб посадити РФ за стіл – це вдарити їх сильніше, ніж ми б’ємо по них сьогодні, – сказав Ліндсі Грем.

Сенатор-республіканець наголосив, що для України головним запитом на сьогодні є саме дозвіл на використання ракет великої дальності, які можуть завдавати ударів по військових цілях РФ.

– Він (Зеленський, – Ред.) вірить, що якщо розбити ці російські бази, з яких відбуваються атаки на його країну, це дасть йому важіль впливу, щоб змусити Путіна сісти за стіл переговорів. Я також у це вірю, – наголосив Грем.

Сенатор додав, що “жодні гроші не допоможуть, якщо не посилити здатність України більш ефективно вести боротьбу з Росією”.

– Тому, президенте Байден, якщо ви не дозволите цього зараз, Росія з часом знесилить Україну, виробництво зброї у РФ зростає, тож в довгостроковій перспективі відсутність змін у військовій стратегії піде на користь Росії, – повідомив Ліндсі Грем.

Законодавець впевнений, що у випадку, якщо Україна розпочне реалізацію свого плану та буде бити вглиб Росії, то “війна наступного року може завершитись перемогою України“.

– Отже, президенте Байден, я знаю, ви хочете, щоб Україна перемогла. Ви маєте дозволити президенту Зеленському реалізувати цей план. У нього є план. У нього є конкретні військові цілі. Якщо він зможе почати виконувати цей план, це дає нам найкращу надію на завершення цієї війни у 2025 році, – повідомив американський політик.

Ліндсі Грем також відповів на запитання журналістів щодо того, що цей крок дозволить Путіну збільшити ескалацію у війні. За словами сенатора, сьогодні не слід надавати очільнику Кремля можливість впливати на політику щодо цієї війни.

Республіканець переконаний, що ударами вглиб РФ будуть уражені лише військові об’єкти Росії, коли ж про “вторгнення до Москви” не йдеться.

Ліндсі Грем очікує, що візит Зеленського до США принесе результат у вигляді “створення нової стратегії, як завершити війну в Україні».

– Я сподіваюся, що цього тижня чи на початку наступного він поїде не лише маючи двопартійну підтримку, щоб продовжувати боротися за Україну, а й поїде з новою стратегією, яка зробить завершення війни на вигідних умовах більш ймовірним. Якщо ж він поїде і не буде жодних змін у військовій стратегії щодо тиску на Путіна, я думаю, що це буде найбільша помилка президента Байдена, – зазначив Грем.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Нагадаємо, раніше аналітики американського Інституту вивчення війни (ISW) вважають, що зусилля російської влади свідчать про глибоке занепокоєння через можливість дозволу для України бити вглиб території РФ.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-09-28 20:17:20