Україна і світ

Радбез ООН має бути реформований: Шольц сказав, чому це необхідно зробити

Фото: Depositphotos

Канцлер Німеччини Олаф Шольц заявив, що Рада Безпеки Організації Об’єднаних Націй потребує реформування та оновлення складу з представленням усіх континентів.

На його переконання, Радбез ООН у нинішній конфігурації – застарілий, передає Укрінформ.

Шольц про реформування Радбезу ООН

— У тому вигляді, в якому вона (Рада Безпеки ООН, – Ред.) є сьогодні, вона випала з часу. Вона походить з часів, коли світ був організований інакше. Той факт, що окремі континенти не представлені ефективно, також не на рівні постійних членів, є помилкою, і тому нам потрібен новий склад, – заявив канцлер ФРН.

Він також згадав ухвалення Пакту заради майбутнього, який ООН погодила консенсусом.

Шольц вважає, що це важливий крок для подальшого розвитку багатосторонності, а також ознака того, що у світі є можливість співпраці між державами, попри всі виклики, численні ескалації криз і війни.

За його словами, у Пакті йдеться про розвиток багатьох країн, про міжнародну фінансову архітектуру, “але, звичайно ж, йдеться і про Раду Безпеки ООН”.

Канцлер зауважив, що Берлін вже багато років працює з багатьма країнами, зокрема Японією, Бразилією та Індією, щоб “домогтися змін”. Він додав: Рада Безпеки має бути реформована, щоб вона могла виконувати свою функцію у світі.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Пакт заради майбутнього містить 42 сторінки. У ньому викладено перелік намірів країн щодо розв’язання глобальних проблем – від війн і зміни клімату до штучного інтелекту й реформування ООН і глобальних інституцій.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-09-25 14:21:23