Україна і світ

РФ знищила всю теплогенераційну інфраструктуру: Зеленський про нові загрози

Фото: Офіс президента

Окупація Запорізької атомної електростанції російськими військами загрожує ядерним інцидентом для всього світу. Це може стати найбільшим джерелом радіації в Європі.

Про це заявив президент України Володимир Зеленський під час виступу в рамках загальних дебатів Генеральної асамблеї ООН.

Ядерна небезпека – чим загрожує Росія

– Запорізький ядерний реактор продовжує бути окупованими російськими військами, на жаль. Все ще продовжується ризик ядерного інциденту. Це може стати найбільшим джерелом радіації в Європі, – заявив президент України.

За його словами, запропонована Формула миру враховує саме ядерну безпеку. Особливо небезпечно залишати Запорізьку атомну електростанцію під контролем російських військ, вважає глава держави.

– Ми знаємо про це в Україні краще, ніж будь-хто інший. Більшість країн, присутніх тут, знають про що йдеться. Російські війська повинні віддати контроль над цією станцією, тільки тоді встановиться безпека, – переконаний він.

Російська армія не може отримати значних переваг на полі бою, тому кремлівський диктатор Володимир Путін шукає інших шляхів зламати дух боротьби українців, заявив президент.

Що планує російський диктатор Путін

– Одна з його цілей – це наша інфраструктура. Росія знищила всю нашу теплорозподільну та теплогенераційну інфраструктуру. Потенційно мільйони людей можуть залишитися без тепла взимку. Саме цього прагне Путін – спричинити страждання цих людей, – сказав Володимир Зеленський.

Нещодавно президент отримав звіт від української розвідки. Путін знову планує атаки на наші ядерні реактори та інфраструктуру, щоб від’єднати їх від загальної системи та енергопостачання від інших країн.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

– У Росії є супутники, знімки про нашу інфраструктуру. Яка небезпека в цьому полягає? Будь-який удар на ядерну енергетичну інфраструктуру – це величезний ризик, про який навіть складно подумати. Ядерні реактори генерувальні станції повинні бути в безпеці. Україна хоче закінчити цю війну більше, ніж будь-хто у світі, – наголосив Володимир Зеленський.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-09-25 17:49:28