Львівський портал

Підроблені документи та хабар 20 тисяч доларів: на Львівщині судитимуть злочинну групу

На Львівщині судитимуть правоохоронця, військового та трьох цивільних за те, що вони підробили документи своїм «клієнтам» за 15 тисяч доларів. Згодом, по дорозі до кордону вони самі перевірили їх та вимагали ще 20 тисяч доларів. Про це Львівському порталу повідомили у Спецпрокуратурі у сфері оборони Західного регіону.  

За даними розслідування встановлено, що обвинувачені пообіцяли двом військовозобов’язаним внести відомості щодо них до інформаційної системи «Шлях», що надасть їм можливість законно перетнути кордон як волонтери.  

Однак, всі необхідні для виїзду довідки вони підробили та передали «клієнтам» під час приватної зустрічі у Львові. Такі «послуги» оцінили у 15 тисяч доларів.

Крім цього, фігуранти знали, що їхні «клієнти» планують вивезти з України значну суму коштів. Відтак, обвинувачені влаштували для них засідку. Вони перевдягнулися у працівників ТЦК та по дорозі до відправного пункту у Яворівському районі зупинили їхнє авто та намагались видурити гроші.

Перевіривши документи лжевійськові вимагали 20 тисяч доларів. У випадку відмови, вони погрожували викликати слідчо-оперативну групу, яка доставить чоловіків до військкомату, а вже звідти їх відправлять на передову.

Відтак, злочинне угрупування затримали цьогоріч у квітні.

Правоохоронці скерували до суду обвинувальний акт стосовно злочинної групи у складі п’яти осіб. Організатору інкримінують шахрайство та вимагання (ч. 2 ст. 15, ч. 5 ст. 190, ч. 3,5 ст. 27, ч. 4 ст. 189 ККУ), а іншим учасникам – вимагання (ч. 4 ст. 189 ККУ). Їм загрожує до 12 років тюрми з конфіскацією майна.  

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.  

Джерело: Інформаційна агенція «ЛЬВІВСЬКИЙ ПОРТАЛ»
2024-09-25 17:02:01