Україна і світ

Допомога від Червоного Хреста пенсіонерам: хто зможе отримати гроші до зими

Фото: Depositphotos

Війна не оминає нікого, особливо літніх людей. Пенсіонери – найвразливіша категорія, яка потребує нашої підтримки.

Факти ICTV дізналися на гарячій лінії благодійної організації, чи надається допомога від Червоного Хреста пенсіонерам та як її можна отримати.

Допомога від Червоного Хреста пенсіонерам: хто може отримати

– Ми дійсно надаємо певну допомогу пенсіонерам, але не у всіх областях. В інтернеті переліку областей немає, тому потрібно цікавитися безпосередньо щодо конкретної області. Варто враховувати не лише вік, але й категорії вразливості, адже в кожній області ці категорії можуть відрізнятися – говорить оператор.

Тобто в один місяць може видаватися допомога людям з інвалідністю 1 групи, а в наступному — внутрішньо переміщеним особам. Також це можуть бути особи, у яких зруйноване та пошкоджене майно внаслідок бойових дій. Але цю інформацію до Червоного Хреста подає місцева адміністрація.

– Зараз у нас діє агропрограма у Харківській області – зазначає оператор.

Допомога до зими від Червоного Хреста

З середини жовтня буде впроваджуватися фінансова програма підтримки до зимового періоду у дев’яти областях.

Перелік областей:

  • Запорізька
  • Херсонська
  • Сумська
  • Донецька
  • Дніпропетровська (лише Павлоград)
  • Чернігівська
  • Харківська
  • Одеська
  • Миколаївська

Однак фінансові програми у цих областях будуть доступні не у всіх населених пунктах, а в певних районах. Це прикордонні чи прифронтові громади та населені пункти.

– Наразі детальною інформацією щодо категорій вразливостей ми не володіємо. У середині жовтня буде проводитися реєстрація, й ми отримаємо критерії, перелік громад та населених пунктів, де буде впроваджуватися ця програма, – зазначає оператор.

Червоний Хрест надасть категорії вразливості місцевим адміністраціям. Саме вони, опираючись на ці категорії, обиратимуть людей, яких внесуть у певний список.

Далі Червоний Хрест працюватиме з цим списком, зв’язуючись із цими особами та реєструючи їх для отримання допомоги.

– Зареєструватися на інформаційній лінії або в штабі Червоного Хреста на цю допомогу не можна. Списки будуть подаватися автоматично від органів влади конкретної місцевості, – говорить оператор.

За його словами, з середини жовтня буде виплачуватися грошова допомога у розмірі 11 600- 21 000 грн.

– Сума залежить від кількості осіб, які проживають у сім’ї, та категорії вразливості. Поки детальну інформацію ще не передали. Це може бути як фінансова допомога на карту, так і допомога на конкретні товари, – зазначає оператор.

Ближче до 15 жовтня буде відомо, як надходитиме допомога.

Допомога від Червоного Хреста пенсіонерам: як отримати

Наразі пенсіонери можуть отримати лише продуктові набори та засоби гігієни. Потрібно телефонувати на гарячу лінію Червоного Хреста та цікавитися, чи видається допомога пенсіонерам у конкретній області.

Активних фінансових програм від організації наразі майже немає. Є певні фінансові програми у Сумській області, а саме у громадах, які постраждали від обстрілів. Допомога видається у в деяких громадах Харківської області.

Хто може отримати продуктові набори від Червоного Хреста

Наразі у Черкаській області надається допомога особам похилого віку від 65 років.

Одноразову гуманітарну допомогу майже у всіх областях можуть отримати внутрішньо переміщені особи. Продуктові набори можуть отримати особи з інвалідністю 1 та 2 груп. Продуктова допомога надається особам, у яких пошкоджене або зруйноване житло внаслідок війни, а також членам сімей загиблих воїнів.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

У прифронтових областях гуманітарна допомога у вигляді продуктових наборів надається багатодітним сім’ям та особам, які мають статус самотньої матері або самотнього батька.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-09-25 18:19:05