Україна і світ

Будь-який суп стане протизапальним: експертка назвала інгредієнт для додавання в страви


Протизапальним інгредієнтом №1, який можна додати до супу чи іншої страви, дієтологи називають імбир.

Андреа Матіс— лікарка-дієтологиня з Алабами запевняє, що додавання кореню імбиру, зокрема, до супів, може не просто покращити смак, а й зробити страву протизапальною.

Протистоїть запальним процесам і навіть попереджує їх

Запалення є природною реакцією організму на травми та інфекції. Це допомагає зцілювати та захищати наше тіло.

Однак хронічне запалення, яке виникає, коли запальна реакція організму постійно активна, може призвести до серйозних проблем зі здоров’ям, таких як серцеві захворювання, артрит і навіть деякі види раку.

– Їжа, яку ми їмо, може або посилити запалення, або допомогти зменшити його і загалом покращити стан організму, – наголошує дієтологиня.

Наприклад, раціон з високим вмістом цукру, обробленої їжі та насичених жирів збільшує вироблення цитокінів, які викликають запалення в організмі. Отож потрібні інгредієнти, які зупинять процес або навіть попередять його виникнення.

Одним із природних протизапальних засобів є імбир.

Імбир століттями використовувався в традиційній медицині завдяки своїм протизапальним властивостям.

– Завдячувати треба активним сполукам, що містяться в корені: гінгеролу, шогаолу і парадолу, – зазначає Матіс.

Дієтологиня пояснює, що саме ці сполуки відповідають за виразний пряний смак імбиру та допомагають зменшити запалення на клітинному рівні.

Як додавати імбир у страви

Свіжий імбир є найпоширенішою формою, яка використовується в супах.

– Ви можете натерти його на тертці або дрібно нарізати свіжий корінь і посипати ним суп на початку процесу приготування, щоб аромати наповнили бульйон, – говорить дієтологиня.

Імбирний порошок — ще один чудовий варіант, особливо, якщо потрібен більш концентрований смак.

В салатах іноді використовують навіть зацукрований імбир, це надасть салату унікального присмаку.

Імбир також чудово поєднується з коренеплодами, куркою і навіть морепродуктами.

Він не тільки додасть ароматну і пікантну родзинку страві, але й забезпечить організм природним захистом від хронічного запалення.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Джерело:  EatingWell

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-09-25 16:43:19