Суспільне мовлення

Здобули 76 медалей: у Львові зустріли збірну ветеранів та військових, які змагалися у США

У Львові зустріли збірну України, яка повернулася з міжнародних спортивних змагань “United States Air Force Trials 2024”. Це змагання Повітряних сил США, які відбувалися у Лас-Вегасі. Україну на них представили 30 ветеранів та військовослужбовців із пораненнями й здобули 76 медалей, зокрема 44 золотих.

Суспільне поспілкувалося зі спортсменами.

Три медалі на змаганнях у США здобув Герман Золотарьов. Військовий родом із Чугуєва Харківської області. Зараз він живе у Львові й працює у реабілітаційному центрі. Пішов воювати добровольцем, пройшов харківський контрнаступ. У грудні 2022 року Герман отримав поранення на Луганщині: внаслідок танкового обстрілу втратив руку.

“Я заявлявся на біг, легка атлетика, на дистанцію півтора кілометра і 800 метрів – це дві золоті нагороди. Заявлявся ще на греблю, там взяв бронзову. Все дуже сподобалось і взагалі це був такий досвід величезний – по-перше, міжнародні змагання, це такий рівень високий. Є чим поділитися тепер, є розуміння як це має працювати й, можливо, щоб в нас в майбутньому створювались такі самі ігри серед військових, різних підрозділів”, — розповів Герман Золотарьов.

Зустріч збірної військових та ветеранів у Львові, 19 березня 2024. Фото: Ольга Дейнека / Суспільне Львів

“Хтось виграв якесь призове місце, хтось не зайняв його, але дійсно пройшла реабілітація, дійсно ми обмінялися досвідом з ветеранами із США, із ветеранами збірної Грузії”, — каже капітан збірної Юрій Гапончук.

Заступниця міністра у справах ветеранів України Оксана Сивак розказала, що українська команда їздила на змагання вперше.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

“Це Повітряні сили США проводять такі змагання. Їм було за честь запросити Україну, українських військових і ветеранів, взяти в цьому участь. Це було вперше і ми показали дуже високий результат. В нас були всі представники різних військ, представники ЗСУ різних частин, у нас була Нацполіція, в нас були представники СБУ”, — каже Оксана Сивак.


Джерело: Суспільне мовлення України