Суспільне мовлення

На Львівщині двох депутатів міської ради затримали на хабарі

На Львівщині затримали двох депутатів однієї з міських рад на хабарі. За даними слідства, вони вимагали від підприємця 30 тисяч доларів США за безперешкодне надання землі в довгострокову оренду.

Про це повідомили на Facebook-сторінці Спеціалізованої прокуратури в сфері оборони Західного регіону.

За даними правоохоронців, один із депутатів очолює постійну комісію з питань земельних відносин і архітектури та є чинним військовослужбовцем, а інший є членом постійної комісії з економічних питань, фінансів та бюджету органу місцевого самоврядування.

Слідчі встановили, що депутати за попередньою змовою вимагали від керівника підприємства хабар за погодження на профільній комісії документації щодо продовження довготривалої оренди на земельну ділянку площею 1,5 га у Львівському районі. Крім того, підозрювані обіцяли йому не створювати штучних перешкод у господарській діяльності. Це коштувало 30 тисяч доларів США.

Депутатів затримали на хабарі. Фото: пресслужба Спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Західного регіону

Чоловіків затримали “на гарячому” після того, як ті отримали частину суми — 15 тисяч доларів. Депутатам повідомили про підозру за фактом одержання неправомірної вигоди службовою особою. Їм обрали запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою із правом внесення застави у розмірі понад 600 тис грн кожному. Народним обранцям загрожує від 8 до 12 років ув’язнення з трирічним позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю та конфіскацією майна.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Наразі триває слідство. Правоохоронці встановлюють причетність інших людей до схеми


Джерело: Суспільне мовлення України