Суспільне мовлення

Львівські медики врятували немовля, яке не могло дихати через кісту в горлі

У Львові медики двох лікарень Першого медоб’єднання прооперували двомісячне немовля, яке не могло самостійно дихати через кісту на корені язика. Дівчинка два тижні перебувала на апараті штучної вентиляції легень.

Про це повідомили у пресслужбі Першого медоб’єднання.

Вероніка з Тернопільщини народилася передчасно — на 37-му тижні вагітності. Перші три тижні після пологів минули добре — дитина була цілком здоровою. Потім почалися хрипи та ускладнення дихання. Тернопільські медики діагностували у дівчинки пневмонію та почали відповідне лікування. Проте стан дитини погіршувався.

“Лікарі зробили КТ і виявили, що на корені язика дитини утворилася велика кіста — розміром 1 см 3 мм. Вона поступово росла. А це — ризик для життя. У будь-який момент крихітка могла задихнутися. Потрібно негайно видаляти новоутвір”, – мовиться у повідомленні.

Вероніка із мамою. Фото: пресслужба Першого медоб’єднання Львова

Дівчинку скерували на операцію до Львова. Там дитині провели бронхоскопію. Набряк горла у Вероніки збільшувався, тож їй ввели інтубаційну трубку, під’єднали до апарату штучної вентиляції легень та ввели у стан медикаментозної коми. Також через низький рівень гемоглобіну, дитині провели переливання крові.

Львівські медики врятували немовля, яке не могло дихати через кістку в горлі

Вероніка з батьками та медиками Першого ТМО. Фото: пресслужба Першого медоб’єднання Львова

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Спеціалісти Дитячої Лікарні Святого Миколая та Лікарні Святого Пантелеймона спільно провели операцію дитині. Новоутвір успішно видалили та розблокували дихальні шляхи немовляти. Вероніка вже повністю одужала та повернулася з батьками додому.


Джерело: Суспільне мовлення України