Суспільне мовлення

На Львівщині колишніх посадовців підозрюють у заволодінні бюджетними грошима

На Львівщині двом колишнім службовцям одного з комунальних підприємств Ходорова повідомили про підозру в заволодінні чужим майном і службовому підробленні. За даними слідства, експосадовці завдали збитків на майже 400 тисяч гривень.

Про це повідомили у пресслужбі Львівської обласної прокуратури.

За даними слідства, чоловіки заволоділи грошима з місцевого бюджету. Для цього головний інженер комунального підприємства створив і очолив приватне підприємство.

Надалі він уклав кілька фіктивних договорів із директором комунального підприємства. Договори із “підрядником” про нібито виконання робіт укладали як із комунальним підприємством, так і з іншими органами місцевого самоврядування. Мова йде про поточний ремонт каналізаційного колектора, реконструкцію каналізації по вулицях міста, надання послуг автокрана, встановлення теплового лічильника в Народному домі одного з сіл району, поточний ремонт системи водопостачання навчальних закладів тощо.

“Однак, жодних робіт безпосередньо суб’єктом господарювання здійснено не було. Натомість такі виконувались силами працівників комунального підприємства, за вказівкою службової особи. В свою чергу підрядник подав на підписання неправдиві акти приймання виконаних будівельних робіт, а директор комунального підприємства погодив їх. Внаслідок таких неправомірних дій фігурантів завдано майнових збитків на майже 400 тис. грн”, — йдеться у повідомленні.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Триває досудове розслідування. Фігурантам повідомили про підозру в службовому підробленні (ч. 1 ст. 366 Кримінального кодексу України) та привласненні, розтраті або заволодінні чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем (ч. 3 ст. 191 Кримінального кодексу України).


Джерело: Суспільне мовлення України