Суспільне мовлення

Львівські медики повернули слух військовому, який втратив його через контузії

Отоларингологи Лікарні Святого Миколая повернули здатність чути захисникові, який майже повністю втратив слух у боях. Лікарі виконали першу в нашому регіоні операцію з кісткової імплантації апарату для слуху — дорослій людині.

Про це повідомили у Першому медичному об’єднанні Львова.

Слух у 47-річного Юрія почав погіршуватися після низки отриманих на фронті контузій. З часом чоловік перестав чути на праве вухо, а на ліве — слух знизився до 30%.

Один із побратимів Юрія порадив йому звернутися до лікарів Першого медоб’єднання Львова. Медики скерували військового до отоларингологів Дитячої Лікарні Святого Миколая, які мають значний досвід в імплантації слухових систем.

Оскільки захисник прагнув якнайшвидше повернутися у стрій, спеціалісти обрали метод із коротким реабілітаційним періодом. Вони вирішили виконати операцію з кісткової імплантації системи провідності. Після такого втручання відновлення триває лише місяць.

Для дітей у Лікарні Святого Миколая ці операції успішно виконують уже впродовж чотирьох років. А ось для дорослого така операція відбулася вперше у Львові.

“Наші отоларингологи вживили воїнові — безпосередньо в кістку завушної ділянки — імплант, який кріпиться разом із магнітом. Коли ж рана після втручання у захисника загоїлася, зверху над вухом йому встановили процесор, який через кістку передає звук до слухового нерва і дає можливість знову чути”, — зазначили медики.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Після повернення слуху Юрій повернувся на службу.


Джерело: Суспільне мовлення України