Суспільне мовлення

“Трохи нормальності під час війни”: у Львові збудують Мистецьку бібліотеку коштом австрійського міста Грац

Місто Грац в Австрії 12 січня оформило проєктне партнерство зі Львовом. У межах співпраці протягом 3 років мають збудувати Мистецьку бібліотеку у Львові.

Про це йдеться на сайті міста Грац.

“Між Грацом та західноукраїнським містом Львів існують історичні зв’язки. У минулому обидва міста неодноразово брали участь у дружній співпраці”, — вказано на вебсторінці адміністрації.

Мистецька бібліотека — центральна мета трирічного партнерства між містами. Вона має стати новим культурним центром в історичному районі Львова. Грац виділив для цього 75 тисяч євро з відомчих фондів бургомістерки Ельке Кар. Вона та міський глава Львова Андрій Садовий підписали відповідний договір про співробітництво.

А ще міста обмінюватимуться досвідом у сферах культури, архітектури, містобудування та світової культурної спадщини.

Міська очільниця Граца зазначила, що з початку російського вторгнення близько 3 тисяч українців отримали прихисток у місті, а деякі знайшли й новий дім.

“Добре, що, окрім гуманітарної підтримки, зараз активізується співпраця в культурній сфері”, — сказала Ельке Кар.

“Реалізуючи термінову пропозицію, подану нашим депутатом місцевої ради Девідом Рамом, ми надсилаємо важливий сигнал солідарності та згуртованості — а також трохи нормальності під час війни”, — додала заступниця мера Юдіт Швентнер.

Читайте нас у Facebook, Instagram і Telegram, дивіться наш YouTube і TikTok

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Поділіться своєю історією з Суспільне Культура. З нами можна зв’язатися у соціальних мережах та через пошту: [email protected]


Джерело: Суспільне мовлення України