Суспільне мовлення

“Треба, щоб Україна була”: 95-річна пенсіонерка зі Львова придбала дрон для ЗСУ

Львівська пенсіонерка Надія Музичук з власних збережень придбала дрон для військових. Так вирішила відсвяткувати свій ювілей і допомогти захисникам.

Суспільне поспілкувалося із 95-річною волонтеркою.

Раніше Надія Музичук жила у Тернопільській області. Та з часом донька забрала її до Львова. Тут жінка і відсвяткувала свій ювілей.

Надія Музичук нещодавно відсвяткувала ювілей. Фото: Суспільне Львів

На святкуванні вирішила – гроші, які відкладала досі, віддати на допомогу Збройним силам.

“Ми пережили ту війну. Перше руські прийшли — вивезли всіх на Сибір, прийшли німці — брали до Німеччини. Ніби трошки відновилися так, а зараз знову. Я ту війну знаю і переживаю, треба людям помогти. Іншого немає, щоб щось дати, а так за ті гроші вони собі куплять, будуть мати і їжу і що треба. То мало, але щось і вже дуже поможе. Хай знають, що в нас також є зброя, наші діти виробляють. Треба, щоб Україна була!” — каже Надія Музичук.

Надія та Юрій Музичук

Надія та Юрій Музичук. Суспільне Львів

Гроші волонтерка передала родичу Юрію. Він придбав дрон.

“У тій коробочці FPV-дрон для спеціальної роти снайперів. Окрім цього, бабця поклала їм шоколадки, цукерки хлопцям, щоб їм трошки солодше було. Цей дрон має і камеру, може нести більше кілограма ваги вибухового пристрою, може використовуватися і для розвідки, і як дрон-камікадзе. Він здатний танк чи щось таке знищити”, — говорить Юрій Музичук.

Дрон передадуть бійцям 80 бригади

Дрон передадуть бійцям 80 бригади. Фото: Суспільне Львів

Цей дрон отримають військовослужбовці 80 десантно-штурмової бригади.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

“Боже, хай не буде тої війни. Кожного разу молюся, прошу, Боже, допоможи, щоб ми перемогли, щоб діти війни тої не знали”, — додає волонтерка.


Джерело: Суспільне мовлення України