Суспільне мовлення

ДБР повідомило про підозру заступнику голови Золочівської райадміністрації на Львівщині

Державне бюро розслідувань спільно з контррозвідкою СБУ повідомили про підозру заступнику голови Золочівської райадміністрації на Львівщині. За даними правоохоронців, він, обіймаючи посаду командира військової частини, завдав збитків на 25 млн грн.

Про це повідомили на сайті Державного бюро розслідувань.

“У квітні 2022 року командир частини закупив цистерни для зберігання паливно-мастильних матеріалів частини. При цьому він скористався можливістю здійснювати прямі закупівлі в умовах воєнного стану та уклав угоду з київською компанією без проведення торгів”, — зазначають у ДБР.

Відтак, військова частина закупила резервуари РГС-50 за завищеними цінами. Крім цього, ємності не відповідали технічним вимогам. Зокрема, товщина металу цистерн була меншою.

Загалом придбали 72 такі цистерни за майже 64,5 млн грн. За даними ДБР, ринкова вартість резервуарів становила 39,3 млн грн. Внаслідок закупівлі державі завдали збитків на 25 млн грн.

У березні 2023 року чоловік за станом здоров’я подав у відставку і наразі обіймає посаду заступника голови Золочівської районної військової адміністрації.

Колишньому командиру частини повідомили про підозру у недбалому ставленні до служби, що спричинило тяжкі наслідки, вчинене в умовах воєнного стану (ч. 4 ст. 425 КК України).

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до восьми років.

Також до суду подали клопотання про обрання підозрюваному запобіжного заходу — тримання під вартою. За місцем роботи підозрюваного відбулися обшуки, під час яких вилучили документи, що підтверджують протиправну діяльність, додають у ДБР.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Слідство триває, призначено низку експертизи.


Джерело: Суспільне мовлення України