Суспільне мовлення

У центрі Львова відновили балкон, який обвалився влітку

У Львові відновили балкон у будинку на вул. Джерельній, 43, який обвалився вкінці липня. Окрім цього балкону відновили ще один, розташований над ним. Він також був аварійним.

Про це повідомили у пресслужбі Львівської міської ради.

“Після обвалу балкону на другому поверсі у будинку на вул. Джерельна, 43 ми також обстежили балкон на третьому поверсі. Цей балкон також знаходився у незадовільному технічному стані та потребував негайного ремонту. Ми запропонували власникам відновити їх за Програмою співфінансування. Вони погодилися і маємо результат — відновлені балкони”, — повідомила голова Шевченківської районної адміністрації Ірина Джурик.

Обвалений балкон на вулиці Джерельній у Львові, 31 липня 2023 року. Фото: Суспільне Львів

Вартість ремонту балкону на другому поверсі в будинку на вул. Джерельна, 43 — 102 тис. 534 грн. Співфінансування власника (відповідно до програми, не менше 20%) склало 21 тис. 15 грн.

Вартість ремонту балкону квартири на третьому поверсі в будинку на вул. Джерельна, 43 коштувало 94 тис. 369 грн. Співфінансування власника (відповідно до програми, не менше 20%) склало 19 тис. 310 грн.

“Під час ремонту ми провели демонтаж балкону квартири №9 (на 3-му поверсі), влаштування двох монолітних залізо-бетонних балконів площею 4,5 м² кожен, покриття балконів з керамічних плиток та ремонт і фарбування металевих перил”, — додала Ірина Джурик.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Вночі, 31 липня, у будинку на вулиці Джерельній, 43 у Львові стався обвал балкону. На місці вже працювали фахівці та незалежний експерт, який оцінює цілісність будинку. Власниця квартири на другому поверсі Ольга Баландюх розповіла тоді Суспільному, що балконом не користувалася вже кілька років.


Джерело: Суспільне мовлення України