Суспільне мовлення

У Львові прокладуть комунікації до соціального житла для переселенців

У Львові на вулиці Миколайчука розпочинають прокладати комунікації до соціального житла для переселенців. Там збудують 8 будинків для ВПО, які проходять реабілітацію.

Про це повідомили у пресслужбі Львівської міської ради.

“Львівтеплоенерго” та “Львівводоканал” прокладуть теплотрасу та підведуть водопостачання. Як повідомив директор Львівського міжміського бюро технічної інвентаризації Юрій Теліпський, місто зобов’язане прокласти комунікації до будинків, які зведуть за грантові гроші ЄС.

“Відповідно до рішення виконкому, “Львівтеплоенерго” та “Львівводоканал” мають прокласти теплотрасу, облаштувати водопостачання та водовідведення до майбутнього комплексу. Через облаштування комунікацій також доведеться зрізати дерева”, — Юрій Теліпський.

За його словами, роботи триватимуть два місяці. Паралельно з середини жовтня розпочнуть будівельні роботи на ділянці, вони триватимуть до кінця червня 2024 року.

На вулиці Миколайчука у Львові збудують 8 будинків. там зможуть жити 700 людей. В межах проєкту в будинках передбачено одно-, дво- та трикімнатні кампуси, аби люди мали змогу мешкати там разом зі своєю сім’єю.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

На спорудження соціального житла Європейська комісія виділила 19,5 мільйонів євро грантових грошей.


Джерело: Суспільне мовлення України