Суспільне мовлення

“Львів фактично готовий до опалювального сезону” — міська рада

У Львові підготовка до опалювального сезону перебуває на фінальному етапі. Комунальники випробували 100% мереж, протяжністю близько 530 км, а також перевірили усі джерела, які генерують теплову енергію.

Про це під час брифінгу повідомив директор департаменту житлового господарства та інфраструктури Львівської міської ради Орест Тимчишин.

“Місто фактично готове до початку опалювального сезону. На сьогодні в нас підписано 92% актів готовності систем центрального опалення в житлових будинках”, — говорить посадовець.

За його словами, резервними джерелами живлення забезпечені 126 об’єктів — це є великі котельні та центральні теплові пункти. Крім того, підготували запас палива для генераторів.

“По теплопостачальних підприємствах на сьогодні запас є понад 100 тисяч тонн, а також ще на 300 тисяч тонн передбачене фінансування. Понад 400 тисяч тонн палива ми будемо мати, щоб забезпечити генерацію електроенергії”, — каже Орест Тимчишин.

Також усі заклади охорони здоров’я забезпечені окрім газового опалення ще й твердопаливними котлами.

“Докуплено було 24 твердопаливні котли, зараз ми завершуємо виготовлення ще шести модульних котелень, які ми зможемо переміщати залежно від потреби. До твердопаливних котелень придбали 1000 метрів кубічних дров, палети та гранульовану луску насіння соняшника. Є угода ще на закупівлю дров за необхідності. Всі сценарії, які ми можемо передбачати, ми стараємося охопити резервним вирішенням питання”, — розповідає директор департаменту.

Директори “Львівтеплоенерго” та “Залізничнетеплоенерго” запевняють, підприємства готові до роботи і в звичному режимі, і за критичних сценаріїв.

“Все обладнання на всіх котельнях готове, мережі випробувані. Всі наші котельні забезпечені альтернативним джерелом електроенергії: дизель-генераторами та бензиновими генераторами. Деякі об’єкти будуть забезпечені твердопаливними котлами, тому сподіваюсь, що сезон пройдемо без проблем”, — каже директор “Залізничнетеплоенерго” Валентин Вольський.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

За словами Ореста Тимчишина, опалювальний сезон в місті розпочнеться тоді, коли середньодобова температура протягом трьох діб буде нижчою за вісім градусів. За потреби, заклади охорони здоров’я та освіти можуть отримати тепло раніше на основі звернень.


Джерело: Суспільне мовлення України