Суспільне мовлення

На Львівщині 23 вересня попрощаються із шістьма захисниками

Сьогодні, 23 вересня, на Львівщині відбудеться прощання із шістьма військовими. Павло Баран, Тарас Колтун, Володимир Звір, Олег Гатараняк, Володимир Садовий та Володимир Пшик загинули у бою з військами РФ.

Про це повідомили у Telegram-каналі Львівської ОВА.

Павло Баран — житель села Вихопні Жовтанецької громади. Захисник служив у військовій частині А4447. Загинув 11 червня 2023 року в районі Роботиного Пологівського району Запорізької області. Тривалий час чоловіка вважали зниклим безвісти. У воїна залишились дружина, матір та брат. Чин похорону відбудеться орієнтовно о 14:00 у рідному селі.

Павло Баран. Львівська ОВА

Тарас Колтун — мешканець села Полоничі Золочівського району. Воїн був навідником кулеметного відділення стрілецького батальйону. Тарас Колтун загинув 14 вересня 2023 року на Запорізькому напрямку. У захисника залишилися батьки, дружина та двоє синів. Прощання із військовим розпочалось о 10:00 у селі Полоничі.

Тарас Колтун

Тарас Колтун. Львівська ОВА

Володимир Звір — житель села Воля-Висоцька Жовківської громади. Чоловік був учасником бойових дій з часів АТО. Служив Третій штурмовій бригаді Сил спеціальних операцій “Азов”. Захисник загинув біля Бахмута. У воїна залишились батьки та двоє братів. Прощання із Володимиром стартує об 11:00 на центральній площі Жовкви. Далі кортеж вирушить до дому загиблого у Волі Висоцькій та храму Архистратига Михаїла, де і відбудеться Чин похорону.

Володимир Звір

Володимир Звір. Львівська ОВА

Олег Гатараняк — житель міста Дрогобич. У вересні 2022 року чоловіка призвали на службу. З 1 жовтня він перебував на нульових позиціях Херсонського напрямку. Захищав Україну у складі 128 окремої гірсько-штурмової бригади. Чоловік загинув під час виконання бойового завдання 15 жовтня 2022 року. Тіло воїна довго не могли опізнати. Особу загиблого встановили після тривалих ДНК-експертиз. У воїна залишилась мама та молодший брат з сім’єю. О 13:30 відбудеться громадська панахида на Площі Ринок у Дрогобичі. Чин похорону військового відбудеться о 13:45. Поховають Олега на Алеї Слави.

Гатараняк Олег

Гатараняк Олег. Львівська ОВА

Володимир Садовий — житель міста Новий Розділ. Чоловік захищав Україну на східному напрямку. Загинув 20 вересня під час обстрілу з танку через ураження уламками в районі Північного Донецької області. Чин похорону військового відбудеться о 12:00 в церкві Різдва Пресвятої Богородиці у Новому Роздолі.

Володимир Садовий

Володимир Садовий. Львівська ОВА

Володимир Пшик — житель села Жовтанці. Чоловік був командиром першого аеромобільного відділення військової частини А2582. Військовий загинув 18 вересня 2023 року внаслідок обстрілу в районі села Вербове Пологівського району Запорізької області. У воїна залишились матір, брат та сестра. Про деталі похорону у Жовтанецькій громаді пообіцяли повідомити згодом.

Пшик Володимир

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Пшик Володимир. Львівська ОВА


Джерело: Суспільне мовлення України