Суспільне мовлення

Збитки оцінюють у 450 млн грн: наслідки атаки дронами по Львову

У вівторок, 19 вересня, Росія атакувала Львів дронами-камікадзе. Внаслідок влучання “шахедів” по складських приміщеннях, там виникла пожежа. Попередньо збитки оцінюють у 450 мільйонів гривень.

Про це повідомили у пресслужбі Львівської міської ради.

Вогонь знищив склади, площею понад 10 тисяч м². Пожежа пошкодила майно 59 компаній. 320 людей втратили робочі місця.

За словами керівника міського управління з питань надзвичайних ситуацій Миколи Ялового, вогонь знищив 300 т гуманітарної допомоги. Також промислово-харчову продукцію, оргтехніку, сантехніку, керамічні вироби, дахові вікна, автомобілі.

“За адресами, де виникла пожежа, проводили свою діяльність “Львівелектромаш”,  “Вантажна база ЛЗТА”, “Факро Львів” та ще 56 малих підприємств, що орендували приміщення на цих складах. Попередньо, загальна сума збитків складає близько 450 млн грн”, — розповів Микола Яловий.

Близько трьох сотень тонн гуманітарної допомоги було на складі Карітасу, який згорів вщент. Це допомога для жителів східних регіонів України. Знищено генератори, які передав Папа Римський, одяг та продукти.

Львівським складом “Карітас-Спес” користувався від початку повномасштабного вторгнення, розповів віцедиректор релігійної місії “Карітас-Спес” Львівської Архідієцезії отець Андрій Пеканець.

“Цей склад використовувався не для того, щоб цю гуманітарну допомогу тримати, а щоб відвантажити і одразу шукати транспорт і відправляти ці речі на Схід. В переддень цієї атаки ми прийняли 660 коробок, тобто цілих 13 палет речей. Вони згоріли. Це були і одяг, і чоботи, які ми планували у цей осінньо-зимовий час передавати. Також була велика кількість генераторів, які ми отримали від Папи Франциска”, — розповів Андрій Пеканець.

Пожежу складів рятувальники Львівщини гасили 12 годин.

Що відомо про атаку безпілотниками 19 вересня

Вночі 19 вересня під час повітряної тривоги Львівщину атакували дронами-камікадзе типу “шахед”. Є три влучання у промислові склади у Львові.

Внаслідок атаки загинув 32-річний чоловік. Також двоє людей травмовані – це 26-річний чоловік та 68-річний чоловік.

За попередньою інформацією, у напрямку Львівської області летіло 18 таких дронів. 15 із них збили Сили ПВК “Захід”. Сім збили безпосередньо у повітряному просторі Львівської області, повідомив начальник Львівської ОВА Максим Козицький.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Повітряну тривогу на Львівщині оголосили о 03:39 і тривала вона до 06:00.


Джерело: Суспільне мовлення України