Україна і світ

$5000 за незаконний виїзд до Словаччини — на Закарпатті затримали організаторів

На Закарпатті затримали групу осіб, які організували схему незаконного виїзду осіб призовного віку до Словаччини. За свої «послуги» зловмисники взяли 5 тисяч американських доларів.

Про це повідомляє Спеціалізована прокуратура у сфері оборони Західного регіону.

За даними слідства, 54 та 43-річний спільники змовились та з корисливих мотивів влаштували для військовозобов’язаного незаконний трансфер до Словаччини.

«Вони проклали для свого «клієнта» в онлайн-карті маршрут через ліс в обхід прикордонних патрулів, розповіли як поводитись поблизу кордону і які необхідні речі взяти. Надалі у визначений час відвезли його до обумовленого місця в Ужгородському районі Закарпаття, звідки він пішки здійснив нелегальний перехід», — йдеться у повідомленні.

Встановлено, що отримавши від ухилянта повідомлення із підтвердженням успіху «місії», підозрювані зустрілись із його сестрою для здійснення розрахунку.

Під час спроби одержання 5000 доларів США їх затримали у порядку ст. 208 КПК України. Наразі їм обом обрано запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою із правом внесення застави.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Як повідомляла АрміяInform, на Черкащині викрили ділків, які маскували ухилянтів під водіїв закордонних рейсів.

Джерело: Інформаційне агентство АрміяInform
2024-04-15 17:32:35