Україна і світ

36-річна мешканка Закарпаття народила восьму дитину просто в машині швидкої допомоги

Учора, 2 березня, 36-річна мешканка Хустського району, що на Закарпатті, народила свою восьму дитину просто в машині швидкої допомоги. Про це повідомили співробітники обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф.

Важкодоступний район

– Сьогодні, о пів на дванадцяту бригада №1005 отримала виклик на пологи у важкодоступний район, розташований за 1,5 км від населеного пункту Горінчеве, – ідеться в повідомленні.

За словами медиків, до місця проживання майбутньої мами, у селище Ділок, було неможливо дістатися автомобілем швидкої. Але це не завадило фахівцям подолати цю відстань пішки з усім необхідним обладнанням і ношами.

Зараз дивляться

При цьому, за зізнанням медиків, вони розуміли, що в жінки восьмі пологи і велика ймовірність швидкого розвитку подій.

Несли на ношах

Коли дісталися до породіллі, одразу ж поклали її на ноші та рушили до медичного автомобіля. Дорогою контролювали стан пацієнтки та намагалися транспортувати обережно і швидко.

Як розповіли медики, у цьому процесі допомагав і чоловік породіллі. Удвох із водієм вони взялися за ноші, щоб полегшити ношу фельдшерам.

Народився хлопчик

– Але між селами Горінчеве та Липецькі Ворота стало зрозуміло – дитина не чекатиме. Зупинили авто і прийняли пологи, – пишуть медики.

За їхніми словами, хлопчик народився з обвиттям пуповиною. Професіонали зробили все, що належить у таких випадках. А потім поклали новонародженого мамі на груди й поїхали в лікарню.

За словами медиків, новонароджений разом із мамою був швидко та безпечно доставлений до Хустської районної лікарні. Щасливі батьки та дитина почуваються чудово завдяки неймовірній роботі бригади екстреної медичної допомоги.

Джерело: 103 Закарпаття

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-03-03 12:07:40