Україна і світ

100-річне партнерство: Україна та Британія провели перший раунд переговорів щодо угоди

Фото: Офіс президента

Україна провела перший раунд переговорів із Великою Британією щодо укладення двосторонньої угоди про перехід до сильнішого та глибшого партнерства. 

Про це повідомили в Офісі президента України. 

Угода про 100-річне партнерство: що відомо

Керівник ОПУ Андрій Єрмак, який очолив делегацію, зазначив, що Велика Британія першою підписала безпекову угоду з Україною. А тепер першою працює над історичним документом про 100-річне партнерство.  

Зараз дивляться

Крім того, Єрмак наголосив, що Україні необхідна підтримка Великої Британії для того, щоб відновити справедливий мир та унеможливити нову агресію проти нашої держави. 

На чому базуватиметься угода про 100-річне партнерство

Зазначається, що майбутня довгострокова угода базуватиметься на положеннях угоди про політичне співробітництво, вільну торгівлю і стратегічне партнерство від 2020 року та угоди про співробітництво у сфері безпеки від 2024 року між Україною та Великою Британією. 

Заступник керівника Офісу глави держави Ігор Жовква, який також брав участь у переговорах, зазначив, що нова угода має містити ще більш амбітні цілі співпраці.

За його словами, Україна має на меті закріпити безпрецедентні положення в усіх сферах взаємного інтересу: від безпеки до економіки, від енергетики до культури й мистецтва.


Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-08-14 07:13:08