Україна і світ

Знеболювальні препарати для паліативних хворих, як отримати безкоштовно — НСЗУ

Експерти Національної служби здоров’я України розповіли, як безоплатно або з невеликою доплатою отримати знеболювальні препарати для паліативних хворих за програмою реімбурсації Доступні ліки.

Шість препаратів морфіну

– Паліативні пацієнти можуть отримувати знеболювальні лікарські засоби безоплатно або з невеликою доплатою, – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що до програми реімбурсації Доступні ліки включено шість препаратів морфіну в таблетках – чотири безоплатні та два з доплатою.

Зараз дивляться

Ліки за е-рецептом

За словами експертів, маючи електронний рецепт, необхідно звернутися в аптеку, яка має договір із НСЗУ. Такі аптеки можна впізнати візуально. Вони мають на дверях наліпку “Тут є Доступні ліки”.

Але важливо також, щоб ця конкретна аптека, яка вас цікавить, відпускала власне опіоїдні анальгетики. Для цього в НСЗУ порекомендували скористатися дашбордом “Електронна карта місць відпуску лікарських засобів за еРецептом”.

Алгоритм дій

У фільтрі “Програма еРецепта” оберіть потрібний напрямок програми реімбурсації – опіоїдні анальгетики. Ви побачите близько 500 аптек та аптечних пунктів у різних регіонах нашої країни.

У меню зліва оберіть ваш населений пункт або громаду, щоб знайти найближчу аптеку. Дашборд покаже аптеки, що відповідають вашому запиту, з адресами та телефоном.

У НСЗУ також порадили попередньо зателефонувати в аптеку, щоб з’ясувати, чи потрібен вам лікарський засіб в наявності. Якщо ні, то ліки можна замовити.

Джерело: НСЗУ

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-05-23 11:18:12