Суспільне мовлення

Жителів Львова просять подбати про безпеку на дорозі у темряві: як це зробити

Темні вулиці та вимкнені світлофори під час відключень світла впливають на безпеку на дорогах. Тож львівська мерія просить пішоходів вмикати ліхтарики чи носити світловідбиваючий одяг під час переходу вулиць.

За даними патрульної поліції, на Львівщині щодня фіксують ДТП за участю пішоходів. У листопаді таких випадків сталося 32. Патрульний Ярослав Смілянець пояснює, як стати помітним на дорозі у темний час доби.

“В темну пору доби будуть доречно всі засоби, починаючи від ліхтарика. Багато пішоходів зараз навчилися, коли підходять до пішохідного переходу, вмикають ліхтарик і привертають таким чином увагу. Звичайно, в ідеалі треба одяг з світловідбиваючими елементами”, — каже патрульний поліцейський Ярослав Смілянець.

Львівська мерія просить пішоходів ретельніше дбати про безпеку на дорогах.

“Можуть їхати і машини екстрених служб, можуть військові їхати — просто фізично не видно. Тому ми повинні максимально дбати один про одного”, — каже міський голова Львова Андрій Садовий.

Світловідбиваюча стрічка. Суспільне Львів

Патрульний Ярослав Смілянець каже, водіям теж варто бути уважнішими.

“Для водіїв важливо не тільки не перевищувати, але й як вказано у правилах дорожнього руху, перед пішохідним переходом, наближаючись до нього, а особливо коли вимкнене дорожнє освітлення, коли вимкнені світлофори, немає додаткового джерела світла на пішохідному переході треба обов’язково знизити швидкість”, — додає патрульний поліцейський Ярослав Смілянець.

Найкраще допомагають водіям бачити пішохода у темряві і вчасно загальмувати світловідбиваючі елементи.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Що відомо

  • Під час ракетного обстрілу 15 листопада російські ракети влучили у три об’єкти критичної інфраструктури на Львівщині. Два з них вже раніше піддавалися ракетним ударам. Об‘єкти зазнали критичних ушкоджень. Про це повідомив начальник ОВА Максим Козицький. Під час атаки на Львівщину загалом прилетіло понад 10 ракет.
  • Внаслідок ракетних обстрілів по енергетичній інфраструктурі близько 700 тисяч абонентів Львівщини були без електропостачання. Одна людина отримала поранення і у важкому стані була госпіталізована. Чоловіка прооперували, його стан стабільний.
  • Ввечері, 15 листопада, у Львові після ракетних ударів без електроенергії залишалося 80% міста. Станом на 21:00 лише половина мешканців мала воду, а централізоване опалення було відсутнє. Про це повідомив міський голова Львова Андрій Садовий.
  • Міський голова Львова Андрій Садовий повідомив, що станом на 13:00 16 листопада у місті є вода, опалення та більшість мешканців отримує електроенергію.
  • 17 листопада у “Львівобленерго” повідомили, що на Львівщині застосовують екстрені відключення електроенергії


Джерело: Суспільне мовлення України