Суспільне мовлення

Жителі Львівщини переобладнали вантажівку у мобільну лазню для військових

Жителі села Поршна Солонківської громади облаштували мобільну лазню для військовослужбовців. Місяць тому вони зібрали гроші та придбали вантажівку, згодом майстри підвели необхідні комунікації та реконструювали автівку на лазню з душовими, місцем для відпочинку та технічною частиною.

“Встановили систему очищення води, можна навіть набирати воду з річки або озера. Це був просто автомобіль, що перевозив вантаж. Зробили одну перегородку, технічний відділ. 4 хлопця можуть помитися, натискаючи один раз на кнопку. 20 секунд приблизно тече вода — 42 градуси, злив виведений окремо на вулицю”, — розповідає житель села Поршна Юрій Заторський.

Фото: Суспільне Львів

Всередині автівка заповнена необхідною побутовою технікою. Є також телевізор та інтернет.

“Є зовнішня антена-підсилювач, що працює на відстані 20-30 км. Навіть, якщо лінія фронту там йде і немає зв’язку, антену можна скерувати в будь-який напрямок, де ще є збережена вишка мобільного провайдера і навести. І 20-30 км хлопці мають зв’язок”, — говорить житель села Підсадки Ігор Миколюк.

лазня для військових

Фото: Суспільне Львів

Лазня вже готова на 99 відсотків. Інженери завершують налаштовувати систему обігріву. Зовні облаштовали технічну частину. Там є два генератори, які забезпечують роботу лазні та ємність для води.

“Роботами займалися кілька чоловік нашої громади. Вони витратили свій особистий час, щоб довести до ладу і збудувати цей комплекс. Дуже багато людей пожертвували не гроші, не роботу, а техніку. Наприклад, бак для води, бойлер. Один з чоловіків приніс фільтр для води за 25 тисяч гривень, який фільтрує будь-яку воду для питної води”, — каже староста сіл Солонківської громади Богдан Баркит.

лазня для військових

Фото: Суспільне Львів

Цю лазню побратимам повезе військовий 103 бригади територіальної оборони з позивним “Терміт”.

“В польових умовах такі комплекси дуже потрібні. Не завжди є змога помитися, випрати речі, взагалі просто десь посидіти в комфорті. На мою думку, такі ідеї, проєкти дуже потрібні. Скажу від всіх захисників нашої Батьківщини: добре, що є люди, які дбають про це і думають про нас” — говорить військовослужбовець 103 окремої бригади ТрО “Терміт” .

Автівку придбали 23 березня, на неї витратили 750 тисяч гривень. Всі гроші — благодійні внески. Автомобіль-лазню повезуть на Схід цього тижня.

Читайте також

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Пральня, душова та кавомашина: на Львівщині мешканці села переобладнали автобус для ЗСУ


Джерело: Суспільне мовлення України