Апетитний вершковий суп з лососем: швидкий рецепт
У світі кулінарії є перші страви, які не тільки задовольняють наші смакові рецептори, а й здатні подарувати вам неперевершені гастрономічні враження. Одна з таких страв – вершковий суп з лососем.
У ньому ніжний смак вершків поєднується з багатим ароматом свіжого лосося, створюючи справжню розкіш.
Лосось – не лише джерело білка, але й багате джерело омега-3 жирних кислот, які корисні для здоров’я серця та мозку.
Як швидко і просто засолити червону рибу читайте тут.
Рецепт вершкового супу з лососем простий і, маючи усі інгредієнти для приготування, можна легко і просто зробити його в домашніх умовах за 30 хвилин.
Як готувати вершковий суп з лососем
Зі спецій можна також взяти мелений коріандр або зіру.
Інгредієнти:
- свіжий лосось або інша червона риба – 500 г
- бульйон овочевий – 1 л
- вершки 20% жирності – 200 г
- цибулина – 1 шт.
- морквина (невелика) – 1 шт.
- картопля – 2 шт.
- часник – 1 зубок
- вершкове масло – 1 ст. л.
- оливкова олія – 1 ст. л.
- сіль, мелений чорний перець – до смаку
- зелень – для прикрашання
Вершковий суп з лососем: приготування покроково
- У сковороду викладаємо вершкове масло, вливаємо оливкову олію і розігріваємо. Додаємо нарізану кубиками цибулину та натерту на дрібній тертці морквину і готуємо, періодичного перемішуючи, до готовності.
- У каструлі доводимо до кипіння овочевий бульйон. Викладаємо нарізану кубиками почищену картоплю і варимо до готовності.
- Потім смажені овочі з картоплею подрібнюємо за допомогою блендера і перекладаємо у бульйон.
- Додаємо в бульйон вершки, мелений чорний перець, пропущений через прес часник, перемішуємо та доводимо до кипіння.
- Тепер викладаємо нарізану шматочками червону рибу і варимо, після закипання, близько 5 хвилин.
Вершковий суп з лососем готовий. Подайте гарячим, прикрасивши нарізаною зеленню. Смачного!
Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram
Фото: Midjourney, ліцензія Сreative Commons 4.0.
Джерело ФАКТИ. ICTV
2025-01-07 20:12:00