Суспільне мовлення

Збірна України візьме участь у чемпіонаті світу-2022 з велотреку в складі лише трьох спортсменів: хто в заявці

Серед трійки українських учасників – віцечемпіонка Токіо-2020 Олена Старікова.

Збірна України візьме участь у чемпіонаті світу-2022 з велотреку, що відбудеться з 12 до 16 жовтня у французькому Сен-Кентен-ан-Івелін.

На минулому чемпіонаті світу-2021 найкращий результат Україна показала в жіночій гонці на очки, де Ганна Соловей увійшла до топ-10. Серед чоловіків топфінішем в особистих дисциплінах було 11-те місце Віталія Гриніва в гонці на очки.

Упродовж цьогорічного чемпіонату світу розіграють 22 комплекти нагород: по 11 у жіночих і чоловічих категоріях. До них входять спринт, кейрін, омніум, медісон, гіт, скретч, гонки переслідування, гонки за очками й на вибування, а також командні спринт і персьют.

Україна на цих змаганнях буде представлена лише трьома спортсменами. Це пов’язано з відсутністю достатньої кількістю рейтингових очок в українських велосипедистів через пропуск етапів Кубка світу. Загалом в України було чотири ліцензії, проте одну з них – у гонці за очками в жінок – команда не використала.

Склад збірної України на чемпіонат світу-2022 з велотреку

  • Жінки: Олена Старікова (кейрін і спринт), Алла Білецька (спринт)
  • Чоловіки: Кирило Царенко (гонка за очками)

Головною фавориткою на медалі в українській збірній традиційно буде Олена Старікова –віцечемпіонка Олімпійських ігор-2020 у спринті та чемпіонату світу-2019 у роздільному старті. Також на її рахунку – “срібло” Європейських ігор-2019 та десять медалей чемпіонатів Європи, зокрема “золото” 2020-го в кейріні та дві нагороди на цьогорічному мультиспортивному Євро (“срібло” в гіті й “бронза” в кейріні).

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Алла Білецька на минулому чемпіонаті світу показала найкращий результат у гонці з роздільним стартом – 11-те місце. Кирило Царенко був 11-им у складі команди в гонці переслідування.

Що відомо

  • Минулий чемпіонат світу-2021 у Франції Україна завершила без медалей. Востаннє українці підіймалися на п’єдестал світової першості в 2019 році, коли “срібло” в роздільному старті здобула Олена Старікова.
  • Загалом за всю історію участі в чемпіонатах світу з велотреку українці завоювали 14 медалей: 4 золоті, 7 срібних та 3 бронзові.
  • Медальний залік попереднього чемпіонату світу очолила Німеччина, яка завоювали за турнір 11 нагород, зокрема шість золотих. Лідерами за кількістю медалей за всю історію чемпіонатів світу з велотреку є Франція – 391 нагорода (145+117+129).

Італійський велосипедист Ґанна встановив світовий рекорд у годинній гонці, перевершивши попередній на один кілометр


Джерело: Суспільне мовлення України