Суспільне мовлення

Збирали гроші для ЗСУ: колектив хорової капели “Дударик” розповів про тур Латвією та Польщею

Львівська хорова капела “Дударик” повернулася з гастролей. Чоловічій хор відвідав Польщу та Латвію. Протягом восьмиденних гастролей колектив зібрав 200 тисяч гривень на ЗСУ. За ці гроші планують закупити безпілотники для армії. Про це Суспільному розповів директор львівської національної хорової капели “Дударик” Дмитро Кацал.

Львівські артисти дали концерти у Варшаві та у п’ятьох містах Латвії.

“Наша програма складалася з різного репертуару. Спочатку ми виконували українську духовну музику, ХІV-XV століття і закінчуючи вже XIX-XX століттям. Також до репертуару увійшли, як на нашу думку, найкращі українські народні пісні, які також сприймалися публікою дуже добре”, — говорить директор хорової школи “Дударик” Володимир Заборовський.

Директор хорової школи “Дударик” Володимир Заборовський. Фото: Суспільне Львів

Капела “Дударик” також мала спільний виступ із латвійським хором Jasminas Koris. Відтак, перед концертами українські артисти вчили не лише ноти, а й працювали над вимовою. Адже деякі пісні були латиською мовою, пояснює Володимир Заборовський.

Збирали гроші для ЗСУ: колектив хорової капели "Дударик" розповів про тур Латвією та Польщею

Фото: Львівська національна академічна хорова капела “Дударик”

Зараз капела “Дударик” почне готуватися до нових закордонних гастролей, що відбудуться за декілька місяців.

“Такі гастролі треба робити якнайбільше, тому що в наш час культура — це також зброя, культурний фронт. І світ повинен розуміти, що ми не “один народ”. “Какая разница” — це не про нас. Тобто, світ має зрозуміти: українська культура є зовсім інша від російської”, — каже директор-розпорядник хорової капели “Дударик” Олег Душенко.

Під час туру капела зібрала 200 тисяч гривень для допомоги Збройним силам України, розповідає директор хору Дмитро Кацал.

“У кожен знайомий нам підрозділ ми направимо два розвідувальних дрони: один на ніч, один на день. З денним і нічним термобаченням”, — говорити директор Львівської Національної хорової капели “Дударик” Дмитро Кацал.

Читайте також

“Дударик” дасть два концерти у Львові, аби придбати екскаватор для військових

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

У Львові біля пам’ятника Шевченку виступила хорова капела “Дударик”


Джерело: Суспільне мовлення України

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин