Суспільне мовлення

Закликав захопити владу. Засновнику групи “Львівська народна республіка” загрожує до 15 років ув’язнення

Суд розгляне справу 32-річного засновника спільноти “Львівська народна республіка”. Львів’янин закликав у соцмережі повалити конституційний лад в Україні та взяти владу в державі у свої руки. Про це повідомила Львівська обласна прокуратура.

Як встановили слідчі СБУ, львів’янин, який працював на так зване “управління гуманітарних операцій ЛНР”, створив у російській соцмережі групу під назвою “Львівська народна республіка”. У ній чоловік публікував заклики до зміни та захоплення державної влади. Та стверджував, що Україна має зникнути з політичної карти світу.

Також агент РФ згідно з завданнями від кураторів мусив широко розганяти фейковий та маніпулятивний контент через інтернет-групи Львівщини, охопивши якнайбільше місцевих людей. Крім того, поширювати деструктивні ідеї, проводити ІПСО та бути адміністратором пропагандистських інтернет-спільнот.

На замовлення РФ чоловік адміністрував заборонений в Україні сайт “ВосходИнфо”. Там він постив статті та інтерв’ю з російськими пропагандистськими ідеями та закликав до агресивної війни проти України.

У серпні минулого року кіберфахівці викрили мережу агітаторів, які працювали на кураторів, підконтрольних російським спецслужбам. Серед них був 32-річний львів’янин.

Досудове розслідування вже завершили. Прокурори Львівської обласної прокуратури скерували обвинувальний акт до суду. Чоловікові загрожує реальний термін позбавлення волі до 15 років з конфіскацією майна.

Читайте також

У Львові колишній радянський військовий поширював у соцмережах фейки про злочини ЗСУ

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

У Львові викрили інформаторку РФ, яка збирала дані про розташування підрозділів ЗСУ


Джерело: Суспільне мовлення України

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин