Суспільне мовлення

Загрожує до 15 років ув’язнення. У Львові судитимуть чоловіка, який здавав “ДНР” позиції ЗСУ

У Львові судитимуть мешканця Донеччини, який здавав представникам так званої “ДНР” позиції ЗСУ на Лиманському напрямку. Переїхавши на Львівщину, чоловік збирав дані для РФ про енергетичні об’єкти. Про це повідомили у пресслужбі Львівської обласної прокуратури.

Як встановили слідчі, від початку війни мешканець Донеччини передавав представникам “ДНР” розвіддані про розташування та переміщення підрозділів Сил оборони України на Лиманському напрямку. У травні чоловік переїхав на Львівщину та під виглядом переселенця знайшов житло біля одного з енергетичних об’єктів. Після цього продовжив збирати та передавати інформацію вже у Львівській області.

Агента викрили під час спроб непомітно зібрати та надіслати дані РФ через зв’язкового у лавах “ДНР”. У нього знайшли мобільний телефон із відповідним листуванням.

Досудове розслідування вже завершили. Прокурори скерували до суду обвинувальний акт за фактами колабораційної діяльності. “Переселенцю” загрожує до 15 років ув’язнення. Зараз обвинувачений очікує на суд у Львівському СІЗО. Чоловік перебуває під вартою без права внесення застави.

Читайте також

СБУ знешкодила в Україні осередки пропагандистів

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Суд у Львові оштрафував військову медсестру за відмову їхати на фронт


Джерело: Суспільне мовлення України

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин