Україна і світ

Які шанси у Гарріс проти Трампа: результати опитування

Після того як президент США Джо Байден оголосив про вихід із президентських перегонів та підтримав кандидатуру віцепрезидента країни Камали Гарріс, американські ЗМІ оприлюднили результати опитування щодо її шансів проти експрезидента Дональда Трампа на майбутніх виборах.

Щоправда, аби стати кандидатом від демократів Гарріс повинна заручитися підтримкою достатньої кількості делегатів до національного з’їзду партії, який відбудеться у серпні.

Гарріс проти Трампа: результати опитування

За даними опитування від Decision Desk HQ (DDHQ) і The Hill Трамп випереджає Гарріс на два пункти — 47% підтримки проти 45%. Це майже такі ж показники як проти Байдена – 46% підтримки проти 43,5% у чинного президента.

Зараз дивляться

У разі включення до опитування незалежного кандидата Роберта Ф. Кеннеді-молодшого перевага Трампа над Гарріс зросте до 5,7% — тобто 43% підтримки у Трампа проти 37% у Гарріс, тоді як Кеннеді підтримали б майже 6%.

Підтримка та шанси Камали Гарріс на виборах у США становить 38%, що трохи нижче, ніж у Байдена (41%).

Байден вийшов з перегонів

21 липня президент Сполучених Штатів Джо Байден оголосив про вихід із передвиборчих перегонів. Він також підтримав на президентські вибори кандидатуру Гарріс.

Остаточне рішення про номінацію ухвалять на зʼїзді Демократичної партії, який запланований на 19-22 серпня.

Протягом семи годин американці пожертвували $46,7 млн на передвиборчу кампанію Гарріс. За інформацією газети The New York Times, 21 липня стало найбільшим днем для онлайн-пожертв на користь Демократичної партії з часів виборів 2020 року. 

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-07-22 12:48:08