Україна і світ

Яке сьогодні свято – 11 серпня 2024: день ангела, прикмети та що не можна робити

Сьогодні, 11 серпня, професійні свята відзначають українські будівельники та ветеринари. У світі святкується День хіп-хопу, День дині та День кінетичного піску. У православному календарі на цю дату припадає вшанування святого мученика Євпла.

Факти ICTV дізналися більше про свята та події цього дня, а також про іменинників та повʼязані із ним прикмети й заборони.

Яке сьогодні свято – 11 серпня 2024 року

Цього дня православні віряни згадують святого Євпла Катанського. Він був архідияконом із міста Катанія на Сицилії. За часів переслідування християн імператором Діоклетіаном потрапив до вʼязниці. Там його піддали численним тортурам, але він не відмовився від своєї віри, за що був страчений. Мощі святого зберігаються в італійському місті Тревіко.

Зараз дивляться

Який сьогодні, 11 серпня 2024, день в Україні

Щороку у другу неділю серпня у нашій країні відзначають День будівельника. Він стосується усіх працівників галузі, включно з виконробами, інженерами, архітекторами ремонтниками та спеціалістами ЖКГ. У цей день ми вшановуємо всіх, хто створює інфраструктуру та різні архітектурні об’єкти в країни. Надзвичайно актуальною ця професія буде після перемоги, коли Україна займеться великою відбудовою та поверне містам і селам довоєнний вигляд.

Так само на другу неділю серпня припадає День працівників ветеринарної медицини. Це свято було затверджене указом президента у 2001 році. Ветеринари відіграють важливу роль у забезпеченні здоров’я тварин, а також у контролі якості продуктів тваринного походження. Без них неможливо уявити сучасне життя, адже поруч з людьми живуть домашні улюбленці, яким нерідко буває потрібна допомога фахівців ветклінік.

Хто святкує день ангела 11 серпня

Сьогодні не забудьте привітати хлопчиків та чоловіків, що носять імена Іван, Павло, Петро, Теодор, Федір, Яків та Ян. Серед дівчат та жінок іменини відзначають власниці рідкісних імен Алевтина, Джулія та Мотрена, а також більш звичних для нас Юлія та Валентина.

Що не можна робити 11 серпня 2024 року

В жодному разі не можна ламати та рубати калину. Ягід з неї можна брати лише стільки, скільки вам потрібно, щоби вони не зіпсувалися.

Памʼятайте, що мовчання – золото, і утримайтеся від грубощів, бо можете поплатитися за погані слова хворобами горла, голосових зв’язок або дихальних шляхів. Не вередуйте та не ображайтеся на дрібниці.

Стрижка цього дня не бажана, адже може притягнути сварки й позови, конфлікти з начальством чи коханими.

Що можна робити сьогодні

День сприяє проведенню хірургічних операції, залагоджуванню конфліктів і непорозумінь. Під час сексу не скупіться на компліменти одне одному.

Народні прикмети на 11 серпня 2024

  • Спекотний день віщує тепло у першій половині вересня.
  • Туман попереджає про поганий врожай меду.
  • На калині ягоди червоні – чекайте зиму зі снігом та морозами.
  • Багатий врожай ягід і горіхів теж вказує на холодну зиму.
  • Ранкова роса до обіду зникла – суне спека.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-08-11 05:36:05