Україна і світ

Підлітки таки нещасні: австралійські вчені пояснили, в чому причина


Дослідження, проведене Австралійським національним університетом, показало, що активне користування популярними соцмережами негативно впливає на рівень щастя підлітків Австралії.

TikTok, Reddit, Twitch, Twitter і Facebook

TikTok, Reddit та Twitch викликають стрес та знижують рівень задоволеності життям, особливо у небінарних користувачів – до таких висновків дійшли австралійські вчені, які проводили опитування за участі 18 тис. підлітків.

Дослідження показало, що 98% молодих осіб регулярно користуються хоча б однією соціальною мережею, причому кожен п’ятий з них регулярно публікує власний контент.

Зараз дивляться

Це свідчить про високу залученість молоді в онлайн-середовище, де соцмережі відіграють важливу роль не тільки для спілкуваня, а й для самовираження.

Водночас найпопулярніші платформи посилюють відчуття самотності та тиску через постійне порівняння з іншими. Це збільшує ризики для розвитку психічних розладів, зокрема для вразливих підлітків.

У середньому молоді люди оцінили свою задоволеність життям на 6,21 бала з 10, причому користувачі Twitter і Facebook демонстрували дещо вищі показники — 6,31 та 6,29 відповідно.

Дослідники рекомендують молоді обмежити час перебування у соцмережах, натомість пропонують заохочувати підлітків до офлайн-заходів та особистого спілкування.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Джерело: Національний університет Австралії

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-09-10 14:33:04