Україна і світ

Шмигаль анонсував зміни до системи бронювання від мобілізації

Фото: Getty Images

Систему бронювання змінять вже найближчим часом, але будуть встановлені червоні лінії – просто відкупитися від мобілізації буде неможливо.

Про це заявив прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час пресконференції у вівторок, 10 вересня.

Систему бронювання змінять: деталі

За словами прем’єра, велику увагу буде приділено питанню справедливості, тому залучають військових. Він наголосив, що економічне бронювання це не зовсім те, про що ми говоримо в принципі “воюй або працюй”.

Зараз дивляться

Станом на сьогодні рішенням уряду затверджено певний підхід до бронювання людей з низкою параметрів, які стосуються критичних підприємств, ОПК, дефіцитних професій.

Також, Шмигаль додав, що є й інші принципи, зокрема відсутність заборгованості щодо сплати податків, не нижче середньої по галузі рівень зарплати та низка критеріїв, які використовуються для бронювання.

— Коли ми говоримо про принцип “воюй або працюй”, ми хочемо вдосконалити цей підхід до бронювання. Сьогодні ми шукаємо шлях, як вирішити три проблеми: створення додаткових робочих місць, підвищення зарплати, питання повернення українців в Україну, – розповів прем’єр.

Він зауважив, що до початку повномасштабного вторгнення в Україні офіційно було близько 10 млн працевлаштованих та 10,5 млн пенсіонерів. У перші місяці вторгнення було втрачено 3,5 млн робочих місць. Тому зараз мета – відновити кількість робочих місць.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

На початку вересня голова фінансового комітету Верховної Ради Данило Гетманцев заявив, що вже цього року в Україні можуть запровадити економічне бронювання від мобілізації. 

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-09-10 15:12:10