Україна і світ

Як прибрати повітря з-під захисного скла: способи

Захисне скло забезпечує кращий захист екрана телефона та дозволяє продовжити термін життя пристрою. Однак після неякісного наклеювання можуть утворюватися повітряні бульбашки, що заважають користуванню.

Читайте прості способи, як прибрати повітря з-під захисного скла, в матеріалі Фактів ICTV.

Як прибрати повітря з-під захисного скла за допомогою підручних засобів

Якщо під захисне скло потрапило повітря, спробуйте один із простих та доступних способів.

Зараз дивляться

Для того щоб прибрати повітря, візьміть тоненьку швейну голку та підчепіть край захисного скла, ближче до того місця, де утворилася порожнеча. Дуже обережно підійміть його та дайте повітрю вийти. Після цього притисніть захисне скло та акуратними рухами проведіть від центру до краю, щоб уникнути появи нових бульбашок.

Під час користування цим методом варто бути обережними, щоб гостра голка не пошкодила екран телефона.

Візьміть банківську або іншу пластикову картку та, тримаючи її під кутом 45 градусів відносно поверхні екрана, прикладіть її до скла. Обережно, злегка натискаючи, проведіть по екрану телефона, щоб вийшло зайве повітря.

  • Серветка з мікрофібри

Візьміть суху серветку з мікрофібри та проведіть по екрану. Робити це необхідно від краю повітряної бульбашки, який ближче до центру екрана, у бік найближчого торця.

Цей метод найкраще підійде, якщо користуватися ним одразу після наклеювання скла, коли клейовий шар ще не дуже схопився.

Зверніть увагу, що для цього метода може підійти будь-який матеріал серветки, але саме мікрофібра вважається найбільш м’якою та безпечною для захисної поверхні екрана.

Увімкніть фен для сушіння волосся в режим подавання гарячого повітря та направте на поверхню телефона, але не занадто близько. Відстань від екрана до фена має бути приблизно 25-30 сантиметрів.

Прогрійте захисне скло протягом декількох хвилин. Після цього покладіть зверху вантаж, наприклад, із кількох книг. Залиште телефон в такому положенні орієнтовно на 6 годин.

Ще як прибрати повітря з-під захисного скла на телефоні?

Якщо жоден з перерахованих методів не допоміг чи повітряна бульбашка дуже велика, то доведеться повторно переклеїти захисне скло. Для цього можна скористатися скотчем.

Наклейте 2 смужки на кути верхньої частини скла і потягніть їх на себе. Не поспішайте та не здійснюйте різких рухів, щоб не допустити вигину скла. Для більшої ефективності можна підчепити його пластиковою карткою.

Після того як захисне скло буде повністю знято, обробіть поверхню екрана вологою спиртовою серветкою, щоб знежирити та видалити пил, добре просушіть і лише після цього повторно наклейте захисне скло.

Як уникнути потрапляння повітря під захисне скло

Щоб у майбутньому більше не думати та не підбирати способи, як прибрати повітря з-під захисного скла, дотримуйтесь таких правил:

  1. Не торкайтеся клейкої сторони аксесуара та поверхні екрана під час наклеювання захисного скла.
  2. Користуйтеся рукавичками.
  3. Протріть поверхню стола від пилу.
  4. Перед наклейкою скла обов’язково обробіть екран телефона м’якою сухою тканиною або спиртовою серветкою.
  5. Під час наклеювання стежте, щоб захисне скло щільно прилягало.

Обирайте аксесуари лише перевірених брендів та купуйте їх у надійних магазинах, щоб уникнути підробки та зайвого клопоту.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-07-10 13:21:06