Україна і світ

Китай має вплинути на РФ, щоб закінчити війну в Україні – Боррель

Високий представник ЄС з питань зовнішньої політики і політики безпеки Жозеп Боррель закликав Китай вплинути на Росію, аби зупинити повномасштабну війну в Україні.  

Питання відносини між ЄС та Китаєм Боррель порушив під час зустрічі з китайським представником на полях регіонального форуму АСЕАН у Лаосі. 

Який вплив має Китай на Росію

Представник ЄС наголосив на тому, що підтримка Китаєм загарбницької війни Росії проти України “негативно впливає на відносини між ЄС та Китаєм”. 

Зараз дивляться

Також він висловив занепокоєння щодо того, що Китай експортує до Росії велику кількість товарів і предметів подвійного призначення. 

На його думку, таким чином Китай підтримує Росію у нарощуванні військової техніки. 

– Високий представник закликав Китай використати свій вплив на Росію, щоб сприяти зупиненню війни. Він попросив Китай підтримати мирний процес в Україні і вважає, що спільна заява (щодо миру в Україні, ред.) з Бразилією від травня 2024 року не йде в цьому напрямку, – зазначається у повідомленні на сайті Європейської служби зовнішніх справ. 

Жозеп  Боррель також порушив питання двосторонньої торгівлі. У цьому контексті він зауважив, що надмірні державні субсидії з боку Китаю спричиняють викривлення на ринку ЄС. 

На думку високого представника ЄС, Китай також повинен усунути корінні причини незбалансованих торговельних відносин з Євросоюзом, відновивши баланс своєї економіки. 

Джерело: Європейська служба зовнішніх справ

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-07-27 12:52:05