Суспільне мовлення

“Хочу повернутись у збірну”. Український захисник Качараба змінив клуб у Європі

Що відомо про трансфер.

Український захисник Тарас Качараба змінив клуб. 29-річний гравець перейшов із празької “Славії” у словацький ДАК, про що повідомила пресслужба клубу із Дунайської Стреди.

За даними порталу Transfermarkt, сума трансферу склала 250 тисяч євро. Качараба підписав з ДАКом контракт на два з половиною роки.

У нинішньому сезоні Качараба провів лише два матчі за “Славію”, при цьому зумів відзначитись асистом у поєдинку Кубка Чехії. Контракт українця з празькою командою спливав наприкінці 2024 року.

У коментарі пресслужбі ДАКа Качараба пояснив, що мав брак ігрового часу у сезоні 2023/24 через травму. Також захисник розповів, що обирав між словацьким клубом та варіантом у Південній Кореї.

“Я отримав травму на початку сезону, грав менше, і у мене закінчувався контракт, тож я відчув, що потрібно щось змінювати. У мене було дві пропозиції: одна з корейської ліги, інша — від ДАКа. Я зупинив вибір на “Дунайській Стреді”, тому що цей клуб мені ближчий за менталітетом і завжди ставить перед собою найвищі цілі, як і “Славія”. Вірю, що ми всі зробимо хорошу роботу і виведемо клуб на новий рівень”, — відзначив Качараба.

Футболіст додав, що хоче одразу ж пробитись у стартовий склад ДАКа, оскільки має мету повернутись у збірну України, за яку востаннє грав у вересні 2022 року.

“Для мене зараз головне — проводити повні матчі і показувати в них якісну гру, тому що я хочу повернутися у збірну. Сподіваюся, я допоможу ДАКу, а ДАК допоможе мені”, — сказав Качараба.

Після 18 турів ДАК йде на шостому місці в чемпіонаті Словаччини (усіх учасників — 12). У минулому сезоні нова команда Качараби фінішувала другою, повторивши свій найкращий результат в історії. У кваліфікації Ліги конференцій 2023/24 ДАК вилетів у стартовому раунді.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Перший матч у чемпіонаті Словаччини після зимової паузи ДАК проведе у суботу, 10 лютого: проти “Скаліци” на домашньому полі.

Хто такий Тарас Качараба

  • 29-річний український футболіст, що грає на позиції центрального захисника.
  • З 2012 по 2019 рік перебував на контракті у “Шахтарі”, однак за основну команду так і не дебютував. Грав в орендах у “Зірці” та “Говерлі”, а в лютому 2018 року перейшов в чеський “Слован”.
  • Влітку 2019 року “Слован” викупив контракт Качараби. За цей клуб Тарас зіграв 97 матчів в усіх турнірах і забив п’ять голів.
  • На початку 2021 року приєднався до “Славії” на правах оренди, пізніше празький клуб викупив українця. У складі “Славії” виграв чемпіонат Чехії (2020/21) та Кубок країни (2020/21, 2022/23). Загалом відіграв за команду 78 поєдинків і забив два голи.
  • У вересні 2021 року дебютував за збірну України у товариському матчі з Чехією (1:1). У 2022-му провів за “синьо-жовтих” ще два поєдинки: проти Ірландії (1:0) та Вірменії (5:0) у Лізі націй.


Джерело: Суспільне мовлення України