Україна і світ

Ми чекаємо команду Білого дому в Україні з відповідями щодо Плану перемоги – Зеленський

Фото: Офіс президента

Українська сторона чекає на команду Білого дому. Незабаром вона буде на території України з відповідями щодо Плану перемоги.

Таку заяву зробив президент Україні Володимир Зеленський в ефірі телемарафону Єдині новини.

Команда Білого дому буде в Україні

– Від США Фідбек був майже одразу. Наша команда поїхала туди з начальником Генштабу Баргилевичем і віцепрем’єркою Стефанішиною. Працювали над питаннями щодо запрошення в НАТО і посилення нашої армії зараз, другим пунктом Плану перемоги. Щодо фідбеку: я чекаю команду Білого дому в Україні. Найближчим часом вона буде тут, з тими чи іншими відповідями, – розповів президент.

Він зазначив, що говорив два дні тому з президентом США Джо Байденом про нову військову допомогу Україні.

– Ми отримали пакет на пів мільярда. Це є частиною плану. Ми домовилися, що дуже швидко, раз на два-три тижні, ми отримуватимемо пакет, який посилюватиме нашу армію. Деталі не говоритиму, тому що не маю права, – пояснив глава держави.

За його словами, суспільство потім побачить нові подробиці та пакети військової допомоги. Він припустив, що це буде достатньо швидким процесом.

– Але ви будете бачити потім деталі, будуть пакети, я думаю, великі – від пів мільярда до 750 млн. Я думаю, що це буде достатньо швидкий процес. Це для нас дуже важливо, на що і розрахований План перемоги, щоб на найближчі місяці, жовтень та грудень, максимально посилити Україну, – наголосив він.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Президент Володимир Зеленський зазначив, що також від США залежить достатньо складне питання – запрошення в НАТО, проте українська сторона працює над цим питанням.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-10-18 17:26:18