Львівський портал

НАТО не має ставати стороною війни в Україні, – Шольц на зустрічі з Байденом

Під час візиту президента США Джо Байдена до Берліна федеральний канцлер Німеччини Олаф Шольц наголосив на спільній відповідальності обох країн за мир. Про це повідомляє Європейська правда з посиланням на Handelsblatt.

Він наголосив, що позиція Німеччини чітка: підтримувати Україну настільки енергійно, наскільки це можливо.

«Водночас ми стежимо за тим, щоб Північноатлантичний альянс не став стороною війни, щоб ця війна не призвела до набагато більшої катастрофи», – заявив глава німецького уряду Берліні.

Шольц також зазначив, що вони «дуже добре усвідомлюють цю відповідальність», і ніхто не може уникнути її.

США і Німеччина, за словами Шольца, спільно виступають за суверенітет і цілісність України, щоб росія не змогла підкорити її силою.

«Ми будемо підтримувати Україну стільки, скільки буде потрібно. Путін прорахувався, він не зможе вистояти у цій війні», – сказав Шольц.

Обидві держави також працюють разом задля сильного НАТО, що захищає кожен квадратний сантиметр території Альянсу, додав він.

Як повідомляв Львівський портал, нещодавно Шольц знову наголосив на своїй готовності провести переговори з лідером росії володимиром путіним про справедливий мир в Україні.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Фото: ілюстративне, Facebook/Olaf Scholz

Джерело: Інформаційна агенція «ЛЬВІВСЬКИЙ ПОРТАЛ»
2024-10-18 15:38:09