Суспільне мовлення

Хабар у понад мільйон гривень: у Львові до 9 та 8 років ув’язнення засудили експрацівників міськради

У Львові міського голову однієї із міськрад Львівщини та двох його працівників засудили до 9 та 8 років позбавлення волі. Прокурори довели суду, що вони одержали понад 1 мільйон гривень хабаря. Про це повідомили у пресслужбі Львівської обласної прокуратури.

Слідчі встановили, що хабар посадовці отримали від директора одного із харківських товариств. Він хотів збудувати завод на території, що належала до комунальної власності цієї міської ради.

За гроші засуджені обіцяли допомогти харківському товариству придбати бажану земельну ділянку через аукціон вдвічі дешевше, ніж її ринкова вартість.

“Окрім цього, вони запевняли, що зможуть забезпечити зниження інвестиційного зобов’язання на будівництво удвічі”, — йдеться у повідомленні.

Львівський апеляційний суд підтримав позицію прокуратури, залишив без задоволення апеляційні скарги сторони захисту на вирок суду першої інстанції без змін. Колишнього міського голову та двох його підлеглих визнали винними в одержанні неправомірної вигоди в особливо великому розмірі (ч. 5 ст. 368 КК України).

Читайте також

Вимагали хабар від працівників благодійного фонду: на Львівщині затримали поліцейських

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Інспекторку митного поста “Рава-Руська” Львівської митниці затримали за хабарництво


Джерело: Суспільне мовлення України

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин