Україна і світ

Все більше демократів закликають Байдена зняти кандидатуру з президентських виборів у США

Занепокоєння серед демократів після виступу президента США Джо Байдена на дебатах посилюється і вже низка членів Демократичної партії висловлюють занепокоєння щодо його кандидатури. Ба більше, деякі закликають Байдена зняти свою кандидатуру з виборів.

Як пише The New York Times, щонайменше півдюжини провідних демократів у Палаті представників Конгресу США в приватних розмовах сказали колегам, що Байден повинен зняти свою кандидатуру.

Демократи закликають Байдена зняти кандидатуру з виборів

Станом на вечір 13 липня, 19 конгресменів-демократів з 213 у Палаті представників та 1 сенатор з Демократичної партії закликали чинного очільника Білого дому зняти вийти з президентських перегонів.

Зараз дивляться

Як зазначає газета, зростаюча кількість донорів і бізнес-лідерів посилила тиск, закликаючи Байдена відмовитися від участі у виборах, а деякі з них погрожували призупинити фінансування.

Крім того, ситуація загрожує розколоти партію напередодні національного з’їзду, який відбудеться наступного місяця в Чикаго, де пан Байден має прийняти номінацію від Демократичної партії.

Також NYT зробила таблицю, в якій наводить цитати демократів щодо участі Байдена. Серед провідних заяв є ті, хто підтримує чинного президента США, висловили занепокоєння та закликали Байдена зняти свою кандидатуру.

Так, член Палати представників від Каліфорнії Майк Левін заявив, що “настав час для президента Байдена передати естафету”.

Коли ж сенатор від штату Вермонт Пітер Велч наголосив, що “заради блага країни” президенту Байдену слід “зняти свою кандидатуру з перегонів”.

Своєю чергою інший сенатор від штату Вермонт, колишній учасник президентських перегонів Берні Сандерс наголосив, що “зробить усе можливе”, щоб Байден був обраний.

Більш помірний сенатор, як от, наприклад, Майкл Беннет від штату Колорадо, заявив, що демократи можуть “втратити все”, хоча і не сказав, чи підтримує кандидатуру Байдена.

Нагадаємо, раніше президент США Джо Байден, фактично, програв у дебатах з республіканцем Дональдом Трампом, де в рамках дебатів продемонстрував себе досить слабким оратором, що забував текст і плутався у словах.

Згодом на публічних виступах Байден також втрапляв у незручні ситуації, коли, наприклад, назвав президента Володимира Зеленського під час саміту НАТО у Вашингтоні “президентом Путіним”.

Сам Байден вже казав, що не планує знімати свою кандидатуру з виборів.

Фото: White House

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-07-13 20:14:07